Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Οι δημιουργοί του προσφυγικού και τα θύματα! Η υποκρισία στο μεγαλείο της!!!

Σχόλιο Φρίξου
Για τις παρακάτω εικόνες ποιός άραγε είναι υπεύθυνος? Η Ελλάδα που με τόσα προβλήματα το παλεύει η καψερή  ή αυτοί που προκάλεσαν τις σφαγές, πωλούν τα όπλα και συντηρούν τους πολέμους? Ξεχείλισε η υποκρισία, φτάνει ποιά!

Εγκλωβισμένοι άνθρωποι, κλειστά σύνορα, ταλαιπωρία και ντροπή για την ανθρωπότητα οι εικόνες της προσφυγικής κρίσης

Ενώ η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει το «Plan B» στο προσφυγικό, κατά δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, με την Αθήνα να έχει ήδη υποβάλει στην ΕΕ σχέδιο έκτακτης ανάγκης για χρηματοδότηση ύψους 450 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της προσφυγικής κρίσης, η κατάσταση στη χώρα παραμένει χαοτική.
Στην Ειδομένη υπολογίζεται ότι έχουν εγκλωβιστεί πάνω από 6.500 άτομα, καθώς από την Παρασκευή έχουν ανοίξει τα σύνορα για λίγες μόνο ώρες και για να περάσουν ελάχιστοι πρόσφυγες. Επίσης επιτρέπεται η διέλευση μόνο Σύριων και Ιρακινών, με αποτέλεσμα το πλήθος των Αφγανών να παραμένει στην άλλη πλευρά των συνόρων.
Την Κυριακή, οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στην Ειδομένη προχώρησαν σε αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής, ζητώντας να αρχίσει η ροή διέλευσης από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ.
Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η απογοήτευση διαδέχτηκε τα χαμόγελα αισιοδοξίας που άρχισαν να αχνοφαίνονται το απόγευμα του Σαββάτου, σε χιλιάδες πρόσφυγες στην Ειδομένη, όταν άνοιξε η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ. Ωστόσο, οι αρχές της γειτονικής χώρας πέρασαν μόνο 300 άτομα. Παράλληλα την Κυριακή άνοιξαν την ουδέτερη ζώνη για διέλευση μόνο αργά το βράδυ με πρόθεση να περάσουν το πολύ 400 άτομα από τη Συρία και το Ιράκ.
Ένας νεαρός Σύριος, με κομμένο πόδι, που ψελλίζει ότι στα 20 του έχασε στον πόλεμο το πόδι του και όλη τη ζωή του. «Και σεις μου μιλάτε για κλειστά σύνορα; Πού είναι η αξία της Ευρώπης;» φωνάζει. Όλοι πάντως δηλώνουν ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιμένουν να ανοίξει η ουδέτερη ζώνη.
«Είμαι 17 μέρες στον δρόμο με την οικογένειά μου και τα δυο παιδιά μου, δεν ξέρω τι άλλο να κάνω», λέει με απόγνωση ένας άλλος Σύριος και ξαπλώνει στις σιδηροδρομικές γραμμές.
Ύστατη λύση γι΄αυτούς τους ανθρώπους που επιμένουν να βρίσκονται επί μέρες δίπλα «στη γραμμή» στην Ειδομένη, αποτελεί ο αποκλεισμός της σιδηροδρομικής γραμμής στον οποίο προχώρησαν το μεσημέρι. Φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτυρίας και κρατώντας πλακάτ όπου αναγράφονταν «Ανοίξτε τα σύνορα», «Είμαστε άνθρωποι και έχουμε δικαιώματα», «Βοηθήστε μας Μέρκελ», ξάπλωσαν στις γραμμές επιλέγοντας αυτόν τον τρόπο πίεσης για να ακουστεί η φωνή τους.
Η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη άνοιξε τον βράδυ της Κυριακής, καθώς απομακρύνθηκαν μόνοι τους οι πρόσφυγες που την είχαν καταλάβει. Αργότερα άνοιξε και η ουδέτερη ζώνη στην Ειδομένη για τη διέλευση προσφύγων.
Στον Πειραιά από την άλλη, η διοίκηση του ΟΛΠ διέθεσε επιπλέον προσωπικό και επιβατικούς σταθμούς για την προσωρινή φιλοξενία των μεταναστών και των προσφύγων.
Οι άνθρωποι που φιλοξενούνται προσωρινά στο λιμάνι του Πειραιά ανέρχονται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις σε περίπου 1.500 άτομα.
Στο λιμάνι του Πειραιά μετέβη το πρωί της Κυριακής και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Γιάννης Κούβαρης προκειμένου να υπάρξει μία εκτίμηση της κατάστασης.
Από το πρωί στο λιμάνι βρίσκονται στελέχη του Ερυθρού Σταυρού αλλά και εθελοντές για την εξυπηρέτηση των μεταναστών και των προσφύγων. Παράλληλα καταφθάνουν και άλλα πλοία από τα νησιά. Παράλληλα, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, συγκάλεσε για τη Δευτέρα έκτακτη σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθούν οι ραγδαίες εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνάντηση με τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, την ΚΕΔΕ, την ΕΝΠΕ και την Εκκλησία. Η συνάντηση θα γίνει στις 2 το μεσημέρι στο υπουργείο.
Ειδομένη

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ