Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Μια από τις τιμωρίες που σε αποτρέπουν να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν κατώτεροί σου. Πλάτων, 427-347 π.Χ., φιλόσοφος

Ζωή: Γιατί ο Τσίπρας με έβαλε στη Βουλή - Τι μου είπε για Καμμένο

«Υπουργό Άμυνας θα κάνεις τον Καμμένο;», τον ρωτάω, έχοντας διαβάσει τις σχετικές διαρροές, «Δυστυχώς», μου απαντάει, με μια γκριμάτσα - «Άμα θέλω να τους τρελάνω όλους, θα κάνω εσένα Πρόεδρο της Βουλής»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου «ξαναχτύπησε», αυτή τη φορά όχι μέσα από το Twitter αλλά από το προσωπικό της ιστολόγιο, όπου και ανάρτησε το βράδυ της Τρίτης ένα μακροσκελές κείμενο στο οποίο εξαπολύει νέα πυρά της κατά της κυβέρνησης και εξηγεί πώς και γιατί οΑλέξης Τσίπρας την έκανε Πρόεδρο της Βουλής και της στέρησε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στο κείμενο που ανάρτησε η κυρία Κωνσταντοπούλου κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα 
για ορισμένες επιλογές του, όπως εκείνη του Γραμματέα του υπουργικού Συμβουλίου Σπύρου Σαγιά και υποστηρίζει ότι η επιλογή κυβερνητικής συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ έγινε από τον πρωθυπουργό χωρίς «καμία διαβούλευση και διεργασία». Μάλιστα, ισχυρίζεται πως ο κ Τσίπρας φέρεται να της είπε ότι «δυστυχώς» πρέπει να κάνει υπουργό Άμυνας τον Πάνο Καμμένο.

Μεταξύ άλλων, η τέως Πρόεδρος της Βουλής αναφέρεται και στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, λέγοντας πως δεχόταν «διαρκείς επιθέσεις» από εκείνον καθώς και ότι την χαρακτήριζε «υποστηρίκτρια "του δικαστικού δρόμου για το σοσιαλισμό"».

Η τέως Πρόεδρος της Βουλής γράφει ακόμη ότι σε όλο το διάστημα Μαΐου 2012-Ιανουαρίου 2015 ανέδειξε βασικά ζητήματα της που άπτονται της Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τονίζει ότι την χρονική περίοδο αυτή υπήρξαν δύο περιπτώσεις κατά τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας, με έμμεσους ή άμεσους τρόπους προσπάθησε να της αφαιρέσει την ευθύνη του τομέα της Δικαιοσύνης. Στη συνέχεια, αναφέρεται στις μεθοδεύσεις και τα «ανταλλάγματα» του πρωθυπουργού που της πρότεινε αρχικά να είναι υποψήφια Δήμαρχος Αθηναίων και μετά να αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών.

Το συμπέρασμα της κυρίας Κωνσταντοπούλου -έπειτα από όσα μεσολάβησαν- είναι ότι η επιλογή της για την Προεδρία της Βουλής ήταν ο τρόπος που απεργάσθηκε ο κ. Τσίπρας προκειμένου να εξασφαλίσει ότι δεν θα αναλάμβανε το υπουργείο Δικαιοσύνης και επομένως, «δεν θα αναλαμβάνονταν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες αρμοδιότητας του υπουργού Δικαιοσύνης ούτε για την υπογραφή της εκτέλεσης της Απόφασης για τις Γερμανικές Οφειλές ούτε για την νομοθεσία κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής, της ευθύνης Υπουργών».

«Καρφώνοντας» τον πρωθυπουργό η Ζωή Κωνσταντοπούλου τονίζει ακόμη πως «είναι πρόδηλο ότι, έχοντας στο μυαλό του το "πρότυπο" διακοσμητικών Προέδρων της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας θεώρησε ότι με αυτήν την πρόταση απλώς με τοποθετούσε σε μία τιμητική θέση ψυγείου».

Ολόκληρη η ανάρτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου: 

Η παρούσα ανάρτηση αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης (31/1/2016) και αναπόσπαστο τμήμα εκείνων που θεωρώ απαραίτητο να κατατεθούν δημόσια και υπεύθυνα για την ιστορική περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2015, ως κομμάτι της ιστορίας. 

Η πολιτική πρέπει να κινείται στο φως, ενώπιον των πολιτών, όχι στα σκοτάδια της διαπλοκής και των μηχανορραφιών. Είναι δεδομένο ότι η αλήθεια, η διαφάνεια και η δικαιοσύνη ενοχλούν και δυσκολεύουν τα σχέδια όσων επιθυμούν να αποφασίζουν για τους λαούς ερήμην τους και να πλουτίζουν και να ωφελούνται στην πλάτη τους. 

Ένα χρόνο μετά την εκλογή μου στη θέση της Προέδρου της Βουλής (6/2/2015), από όπου υπηρέτησα με όλες μου τις δυνάμεις την εντολή που ο ελληνικός λαός έδωσε στις 25/1/2015 και ανατρέχοντας στα γεγονότα που οδήγησαν στην αποκρυστάλλωση της προδοσίας τον περασμένο Ιούλιο, αλλά και σε όσα ακολούθησαν και εξακολουθούν να εκτυλίσσονται, θεωρώ καίριας σημασίας την δημοσιοποίηση του τρόπου με τον οποίο μου προτάθηκε η Προεδρία της Βουλής, των λόγων για τους οποίους συμπεραίνω ότι μου προτάθηκε αυτή η θέση και των προβλημάτων που δημιούργησε η εκ μέρους μου άσκηση των καθηκόντων μου στην εκ μέρους του Α. Τσίπρα προμελετημένη, όπως αποδείχθηκε, καταστρατήγηση της λαϊκής ετυμηγορίας:

Ενόσω ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είχα αναλάβει την ευθύνη των τομέων της Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Με πρωτοβουλία και επιμονή μου δημιουργήθηκε Τμήμα Δικαιοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Οργάνωση Δικηγόρων και παράταξη δικηγόρων, ενώ τίποτε από αυτά δεν υπήρχε προηγουμένως. Σε όλο το διάστημα Μαΐου 2012-Ιανουαρίου 2015 ανέδειξα βασικά ζητήματα της που άπτονται της Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με κυριότερα:


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ