Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Κερδίζουν διπλά και τρίδιπλα με το νέο ΕΣΠΑ οι τοκογλύφοι δανειστές

Άρθρο του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή, Αντιπροέδρου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητή Νότη Μαριά που δημοσιεύτηκε στην KontraNews της Κυριακής 11/10/2015, σελ. 7 με τίτλο
«Κερδίζουν διπλά και τρίδιπλα με το νέο ΕΣΠΑ οι τοκογλύφοι δανειστές».


Κερδίζουν διπλά και τρίδιπλα με το νέο ΕΣΠΑ οι τοκογλύφοι δανειστές
Νότης Μαριάς, Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Θεσμών Ε.Ε. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Την ώρα που η τρόικα έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε κοινωνικό νεκροταφείο με στρατιές ανέργων και εκατομμύρια φτωχών Ελλήνων πολιτών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε επιτέλους να τροποποιήσει τον Κανονισμό 1303/2013 για τα Διαρθρωτικά Ταμεία προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ρευστότητας και έλλειψης διαθεσίμων πόρων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα λόγω των μνημονίων που επέβαλαν μια βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή και μείωσαν τις δημόσιες επενδύσεις.
Έτσι προβλέπεται πλέον από τον τροποποιηθέντα Κανονισμό πρόσθετη προχρηματοδότηση για τα επιχειρησιακά προγράμματα της πολιτικής συνοχής 2014-2020 και κατάργηση της κρατικής συγχρηματοδότησης για τα επιχειρησιακά προγράμματα της περιόδου      2007-2013 προκειμένου η Ελλάδα να μπορέσει  να απορροφήσει τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, γεγονός που θα οδηγήσει σε εξοικονομήσεις του Ελληνικού κρατικού προϋπολογισμού κατά 2 δις ευρώ.
Όμως ακόμη και αυτό η Ε.Ε. δεν το πράττει άνευ όρων, καθώς το συνδέει:
1)Με την απαρέγκλιτη εφαρμογή του Μνημονίου 3 που επιβάλλει περικοπές μισθών και συντάξεων, βίαιη λιτότητα, διάλυση του συνταξιοδοτικού συστήματος, φορολεηλασία των εισοδημάτων της μεσαίας τάξης, των ελευθέρων επαγγελματιών και των αγροτών και περαιτέρω φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού με τα  παραπάνω σκληρά μέτρα ύψους 13 δις ευρώ για την επόμενη διετία και
2)Με τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας από τους τοκογλύφους δανειστές ύψους 50 δις ευρώ, λεηλασία που άρχισε με το ξεπούλημα των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική Fraport και συνεχίζεται με το ξεπούλημα του ΟΛΠ, ΟΛΘ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, των μετοχών της ΔΕΗ κλπ.  
Επιπλέον η Μέρκελ συνδέει εντελώς παράνομα την αποδέσμευση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ με απαράδεκτες απαιτήσεις κατά της Ελλάδας στο προσφυγικό ζητώντας η Ελλάδα να μετατραπεί σε χώρα διαλογής και συγκέντρωσης των προσφύγων και τα Ελληνικά σύνορα να τεθούν υπό συνδιαχείριση με τούρκους και ευρωπαίους.
Οι δανειστές λοιπόν διαμοιράζουν τα ιμάτια της Ελλάδας προκειμένου να επιτρέψουν την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.
Έτσι, με το ένα χέρι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει κονδύλια του ΕΣΠΑ τα οποία ούτως ή άλλως τα δικαιούται η Ελλάδα και με το άλλο χέρι τα παίρνει πίσω διπλά και τρίδιπλα.
Είναι άλλωστε γνωστό ότι από τα κονδύλια των διαρθρωτικών ταμείων που διατίθενται στην Ελλάδα ποσοστό άνω του 40% επιστρέφει άμεσα στις χώρες του σκληρού πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αγορά βιομηχανικού εξοπλισμού, πρώτων υλών, καταναλωτικών αγαθών κλπ. Για το λόγο αυτό τα περίφημα κονδύλια των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών ταμείων θα πρέπει να επενδυθούν σε παραγωγικές επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα, στις νέες τεχνολογίες, στις υποδομές, στη βιομηχανική ανάπτυξη και στον τουρισμό και όχι βέβαια στην κατανάλωση και στις εισαγωγές.
Επιπλέον οι χρηματοδοτικές δράσεις του νέου ΕΣΠΑ που καλύπτει την περίοδο 2014-2020 και διαθέτει συνολικούς πόρους 20,8 δις ευρώ (Η Καθημερινή 4/10/2015, σελ. 3) θα  πρέπει να επικεντρωθούν σε επενδύσεις σε κλάδους που αποφέρουν εγχώρια προστιθέμενη αξία στην Ελλάδα προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και παραγωγή πλούτου που θα πρέπει να διανέμεται με κοινωνικά δίκαιο τρόπο και να διαχέεται σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας.
Προκειμένου όμως η πατρίδα μας  να μπει στην λεωφόρο της νέας ανάπτυξης πρέπει να πετάξει την τρόικα έξω από την Ελλάδα και να απαλλαγεί από το άχθος του επονείδιστου χρέους που πρέπει να διαγραφεί.   

Διότι μόνο έτσι θα μπορέσει να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή στη χώρα, να δημιουργηθεί ισόρροπη ανάπτυξη και να αρχίσει επιτέλους η οικονομική σύγκλιση με τις οικονομίες των υπολοίπων χωρών της Ευρωζώνης».