Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

ΤΡΙΤΩΝΕΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ:ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ & ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ! Πρόκειται για την διατροφή μας, τη θάλασσά μας και τις ακτές μας!

24/09/2015 - Δημόσια    Διαβούλευση για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον χαρακτηρισμό και την οριοθέτηση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.


Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών ΜΥΔΙΑ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ - ΠΥΔΝΑΣ Α.Ε.

Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 6/11/2015.



  Ο λόγος της ανησυχίας, με ιδιαίτερη σημασία, είναι η  Διαβούλευση, που αναρτήθηκε από το ΥΠΕΚΑ, όπου δημοσιοποιεί τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, της ΠΟΑΥ Μακρυγιάλου.
  Μιας Μελέτης Αναχρονιστικής, της χρονικής περιόδου, '88-'98-2007,  με το μόνο επικαιροποιημένο στοιχείο, την   Ημερομηνία της, 2014!
  Δημοσιεύεται σήμερα, το 2015, μέσω του ΥΠΕΚΑ και κάνει αναφορά σε τακτικές της  λειτουργίας των Μυδοκαλλιεργειών, παρελθόντων ετών, σε βάθος 20αετίας, όπως ακριβώς ήταν εξ' αρχής η λειτουργία τους, στη γέννηση των Μυδοκαλλιεργειών στην Πιερία.
Δυστυχώς όμως, η κακή χρήση και λειτουργία των Μονάδων, προκάλεσαν το σημερινό χάλι που έχουν, τόσο οι ίδιες οι Μονάδες, όσο και ο Βυθός, στον οποίο βρίσκονται εγκατεστημένες, η Παραλιακή ζώνη που γειτονεύει με αυτές, στη Β. Πιερία, καθώς και τα δύο Αλιευτικά Καταφύγια, που φιλοξενούν τα βοηθητικά σκάφη των Μυδοκαλλιεργειών.
  Ωραιοποιεί, η παραπάνω Μελέτη και παρουσιάζει Ιδανική την κατάσταση και τις συνθήκες στο χώρο ύπαρξης των  Μυδοκαλλιεργειών, ενώ η Πραγματικότητα, είναι Τελείως Αντίθετη!
  Μια Τεχνική Μελέτη του ''υποτιθέμενου'' 2014, από την οποία απουσιάζουν οι Τεχνικές Προδιαγραφές των υλικών των προϊόντων της Μυδοκαλλιέργειας, αλλά αντ' αυτού, περιγράφει με φωτογραφικό τρόπο (π.χ. συγκεκριμένο  τύπο πλαστικού βαρελιού, το οποίο και ''βαφτίζει'' ως προβλεπόμενο πλωτήρα, κατάλληλο  για χρήση στις Μονάδες Μυδοκαλλιέργειας!)
  Μια Τεχνική Μελέτη, η οποία επικαλείται στο κείμενό της, πολλές φορές και κάνει αναφορά στη μεγάλη εμπειρία της, 30 χρόνων, της λειτουργίας της Μυδοκαλλιέργειας, αλλά δυστυχώς δεν αναφέρεται στο με ποιους τρόπους και μεθόδους, έχει Προστατέψει το Θαλάσσιο Περιβάλλον μέχρι Σήμερα και θα συνεχίσει και Αύριο.
  Κάποτε, πρέπει να μπουν και να εφαρμοστούν πραγματικοί Κανόνες λειτουργίας των Μυδοκαλλιεργειών, που από την λειτουργία τους, δεν θα ρυπαίνεται και δεν θα υποβαθμίζεται το Περιβάλλον!
  Κάποτε, πρέπει να υπάρξουν Τεχνικές προδιαγραφές των κατάλληλων υλικών, που προορίζονται για θαλάσσια χρήση, από τις Μονάδες.
Υλικά, τα οποία θα αναγράφουν πάνω τους υποχρεωτικά, τα στοιχεία κατόχου (καλλιεργητή), π.χ. ονοματεπώνυμο, αριθ. αδείας, μητρώο. Αναλώσιμα και Μη!
  Η ίδρυση της ΠΟΑΥ, είναι μια καλή ευκαιρία στο να βοηθήσει τον Τόπο μας και την Οικονομία μας, δημιουργώντας παράλληλα και τις προϋποθέσεις για το Αύριο της Θάλασσας!
  Και τελειώνοντας, απευθύνουμε δημόσια ένα ερώτημα, προς τους:
κ. Δ.Κουμιώτη, Περιβαλλοντολόγο, Χημικό Μηχανικό MSC Βιοχημικό.
κ. Παναγ. Αγγελίδη, Κτηνίατρο -PSD Ιχθυολόγο.
Κάτοικοι και οι δύο της Πιερίας.
Λόγω της ιδιότητάς τους και των θέσεων ευθύνης που διατηρούν, να μας απαντήσουν,
Αν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται στη θάλασσα και συγκεκριμένα στις Μυδοκαλλιέργειες, σαν πλωτήρες, πλαστικά μπλε βαρέλια, τα οποία στο παρελθόν είχαν χρησιμοποιηθεί για μεταφορά χημικών από την Ινδία στην Ελλάδα, και πολλά από τα οποία, έχουν ακόμη μέσα τους, -και χρησιμοποιούνται ήδη στις Μυδοκαλλιέργειες- υπολείμματα του περιεχομένου από την προηγούμενη χρήση τους!
Τα συγκεκριμένα βαρέλια, έχουν πάνω τους στοιχεία προέλευσης, περιεχομένου και μέτρα προφύλαξης! Αναγράφεται επίσης, πως το περιεχόμενό τους, να μην έρχεται σε επαφή με νερό, και είναι πολύ Τοξικό για τους υδρόβιους οργανισμούς!
  Απαντήστε μας, είναι Ακίνδυνο ή Επικίνδυνο το περιεχόμενο αυτών των βαρελιών;
Είναι κατάλληλα για χρήση, ως πλωτήρες στη θάλασσα, από τις Μονάδες Μυδοκαλλιέργειας; 



Διαβάστε τη συνέχεια εδώ