Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΒΟΛΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΧΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

 Το περίφημο Λύκειο Ελληνίδων Βόλου
θα εμφανιστεί
στο Πανελλήνιο Συνέδριο

Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2015
στο Βόλο
Ο Βόλος θα λάμψει από Πολιτισμό
Στο Συνέδριο και ο πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα

  
Μια μαγική βραδιά επιφυλάσσει, την ερχόμενη Παρασκευή 25/9/2015 , το περίφημο και πολυβραβευμένο Λύκειο Ελληνίδων Βόλου στους εκατοντάδες Συνέδρους ,που θα έλθουν από όλη την Ελλάδα ,την Κύπρο και πολλές χώρες του εξωτερικού και θα συμμετέχουν στο καινοτόμο και πρωτοπόρο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς , που διοργανώνεται στο Βόλο ,στο κτίριο "ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ" του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας .


Τη βραδιά αυτή, που διοργανώνεται για όλους τους Συνέδρους  στο "Ενυδρείο Βόλου ",το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου ,αποδεχόμενο την επίσημη πρόσκληση από τη Διεθνή Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου , θα παρουσιάσει με τους χορευτές του τις ομορφότερες παραδοσιακές του στολές , σε μια πανδαισία μουσικής, ήχων ,χρωμάτων και εικόνων από όλη την Ελλάδα και μάλιστα θα τιμηθεί από τους Διοργανωτές του Συνεδρίου για τη μεγάλη του προσφορά στον Πολιτισμό , τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα και τη διάσωση επί 95 χρόνια της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς .
Μετά την εμφάνιση του Λυκείου των Ελληνίδων ,θα ακολουθήσει ένα όμορφο ταξίδι στους δρόμους της  έντεχνης Ελληνικής Μουσικής και  στους  μεγάλους συνθέτες μας , από τους  Νίκο Παπαθανασίου (πιάνο) , Φανή Μπαρμπή (τραγούδι) , Αλέξ. Καζίλα (μπουζούκι) και Νίκο Παππά ( κιθάρα, μαντολίνο) .


Λύκειο Ελληνίδων Βόλου -Ένα κόσμημα για τον Ελληνικό Πολιτισμό
Το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου (Λ.E.Β.), που φέτος συμπληρώνει 95 χρόνια, ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1920, σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής, πνευματικής και κοινωνικής ανάπτυξης για την πόλη μας. Η φιλοσοφία της ίδρυσης και της λειτουργίας του στηρίχτηκε στα ιδεώδη της εμπνεύστριας του θεσμού Καλλιρρόης Σιγανού –Παρρέν, την πρωτοπόρο του γυναικείου κινήματος στην Ελλάδα, η οποία ίδρυσε το Λύκειο των Ελληνίδων Αθηνών, το 1911.
Η πολιτιστική, εκπαιδευτική και κοινωνική δραστηριότητα του Λ.Ε.Β σήμερα: Σήμερα το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου, το οποίο αριθμεί πάνω από 500 τακτικά μέλη, αναπτύσσει έντονη δράση με τα τμήματα παραδοσιακού χορού στα οποία φοιτούν 550 άτομα (παιδιά, νέοι και ενήλικες). Οι χορευτικές του ομάδες συμμετέχουν σε μεγάλα διεθνή festivals και ανάλογες διοργανώσεις, του εσωτερικού και του εξωτερικού, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις. Την ευθύνη για τη διδασκαλία της χορευτικής ομάδας εμφανίσεων έχει ο Γ. Πραντσίδης με τη βοήθεια του υπευθύνου των μαθητικών ομάδων Θ. Μπέα και των υπολοίπων δασκάλων χορού.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια το ΛΕΒ εκπονεί Εκπαιδευτικά Προγράμματα για θέματα λαϊκού πολιτισμού και τοπικής αρχιτεκτονικής, τα οποία υλοποιούνται στους χώρους του Μουσείου, με μεγάλη συμμετοχή παιδιών από τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής μας.
Με την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας και της ευρύτερης λυκειακής οικογένειας γενικότερα αναπτύσσει μεγάλη πολιτιστική, κοινωνική και εκπαιδευτική δραστηριότητα, τόσο στα θέματα του χορού όσο και στα θέματα της ιστορικής έρευνας, της παράδοσης και του λαϊκού πολιτισμού του Τόπου μας. Για το έργο του τιμήθηκε το 2010 με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών.


Ένα Συνέδριο με το βλέμμα προς το Μέλλον
Όλα είναι  έτοιμα και όλοι οι δρόμοι την ερχόμενη εβδομάδα   οδηγούν στο Βόλο και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ,όπου θα χτυπήσει δυνατά η καρδιά του Ελληνικού Πολιτισμού , σε ένα σπουδαίο και διεθνών προδιαγραφών Συνέδριο ,που διοργανώνουν σοβαροί Φορείς από την Ελλάδα και την Κύπρο. Ένα συνέδριο που έχει το βλέμμα προς το μέλλον και κινητοποιεί όλη την επιστημονική κοινότητα στη μεγάλη υπόθεση της διάσωσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς ,μέσα από τις Ψηφιακές Τεχνολογίες.
Πρόκειται για το πρωτοπόρο και καινοτόμο " Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής  Κληρονομιάς - 2015 "("Pan-Hellenic Conference on Digital  Cultural Heritage-2015"), που θα γίνει στην Ελλάδα ,στην όμορφη πόλη του Βόλου , κατά το χρονικό διάστημα από την Πέμπτη 24 έως και  το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015  και διοργανώνεται από το ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Λεμεσός)  και το Δίκτυο 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ", που έχει τον γενικό συντονισμό , υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας .


Η Ελλάδα και ο Βόλος θα λάμψει από Πολιτισμό

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο μεγάλο αυτό κάλεσμα προς την επιστημονική κοινότητα ,ανταποκρίθηκαν ,ήδη, εκατοντάδες επιστήμονες υψηλού κύρους και τεχνογνωσίας ,από πολλές χώρες (Ελλάδα, ΗΠΑ, Κύπρο, Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Σλοβενία κ.ά) ,ενώ ήδη ,υπεβλήθησαν εργασίες από εκατοντάδες επιστήμονες ,από δεκάδες κρατικούς ,πανεπιστημιακούς και ιδιωτικούς Φορείς, την επεξεργασία των οποίων  ,ήδη ,ολοκλήρωσε   η  Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου .
Τελικά οι εισηγήσεις του Συνεδρίου ανέρχονται σε 75 και οι συγγραφείς των εργασιών αυτών ανέρχονται στους 190 ,ενώ οι Σύνεδροι αυξάνονται κάθε μέρα με γρήγορους ρυθμούς και ανέρχονται σε εκατοντάδες.
Σημειώνεται ότι οι  εγγραφές Συνέδρων  συνεχίζονται κανονικά στην επίσημη ιστοσελίδα  του Συνεδρίου www.euromed2015.eu .
Ο Πολιτισμός ,η παιδεία, η έρευνα, η καινοτομία, οι ψηφιακές τεχνολογίες, ο  τουρισμός είναι οι μεγάλες προκλήσεις που καλείται να απαντήσει το Συνέδριο αυτό, αφού  για την Ελλάδα ,το βαρύ "όπλο" της είναι ο Πολιτισμός και αυτός αναδεικνύεται μέσα από τέτοιου βεληνεκούς προσπάθειες.


Διεύθυνση  Facebook https://www.facebook.com/digitalculturalheritage2015

Με Εκτίμηση
Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου
  • ΜΑΡΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ  -ΚΥΠΡΟΣ
  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΡΑΛΗΣ, ΘΕΟΔ.ΓΚΑΝΕΤΣΟΣ, ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ, ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΚΡΙΑΠΑΣ -ΕΛΛΑΔΑ
www.euromed2015.eu
https://www.facebook.com/digitalculturalheritage2015