Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα ΠΙΕΡΙΑΣ, συμπορεύεται στους ρυθμούς της ανάπτυξης και
αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών για την εξυπηρέτηση των πολιτών της υπαίθρου.

Στο γραφείο της Αντιπεριπεριφερειάρχη ΠΙΕΡΙΑΣ, κας Σοφίας Μαυρίδου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με εκπρόσωπο του ΟΤΕ στο πλαίσιο της υλοποίησης έργου ΣΔΙΤ, μεταξύ της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ) και του ΟΤΕ.

Ειδικότερα, με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου «Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές «Λευκές» Περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας και Υπηρεσίες Εκμετάλλευσης – Αξιοποίησης των Υποδομών», θα εξεταστεί η δυνατότητα αδειοδότησης στους κάτωθι οικισμούς:
ü Άγιος Δημήτριος
ü Αρωνάς
ü Βρία
ü Εξοχή
ü Καρυές
ü Καταλώνια
ü Μεσαία Μηλιά
ü Μοσχοχώρι
ü Μοσχοπόταμος
ü Μελιάδι
ü Πλατανάκια
ü Τόξο
ü Φωτεινά

Εντός του 2015, οι κάτοικοι των ανωτέρω οικισμών, θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο με ταχύτητες που αγγίζουν τα 50 Μbps. Οι ταχύτητες αυτές θα λύσουν προβλήματα που άπτονται την εξυπηρέτηση των πολιτών, όπως είναι η συνταγογράφηση στα τοπικά αγροτικά ιατρεία, έκδοση βεβαιώσεων από το TAXIS καθώς και σε όλες τις ηλεκτρονικές εφαρμογές της Δημόσιας Διοίκησης, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες σε όλους τους πολίτες, ενώ οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για την υλοποίησή του θα γίνουν και κατά μήκος του επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας ΠΙΕΡΙΑΣ.

Το καινοτόμο αυτό έργο θα είναι ακόμα μια γόνιμη συνεργασία ανάμεσα στην Τοπική Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση – Περιφερειακή Ενότητα ΠΙΕΡΙΑΣ και την ΚτΠ ώστε να αποτελέσει μοχλό οικονομικής ανάπτυξης της αγροτικής κοινωνίας και ενδυνάμωσης του κοινωνικού ιστού.

Επιπρόσθετα δίνεται ένα ακόμα κίνητρο στους νέους ανθρώπους της υπαίθρου να παραμείνουν στον τόπο καταγωγής τους καθώς πλέον έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν όλα τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα που παρέχονται με την αξιοποίηση των σύγχρονων ευρυζωνικών υπηρεσιών υιοθετώντας ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης με τη λειτουργία των υποδομών σε μακροπρόθεσμη βάση, ενθαρρύνοντας παράλληλα τον ανταγωνισμό. Μέσω της υλοποίησης του έργου αναμένεται να επιτευχθεί η άρση του ψηφιακού χάσματος στις περιοχές υλοποίησης και να εξαλειφθεί ο μέχρι σήμερα αποκλεισμός του πληθυσμού από σύγχρονες ευρυζωνικές υπηρεσίες.