Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Δηλώσεις στην Ευρωβουλή του Νότη Μαριά για λογιστικό έλεγχο του Ελληνικού χρέους, Λιβύη, Μαυροβούνιο και Μάλι

Νότης Μαριάς με Ερώτησή του στην Ευρωβουλή: Λογιστικός έλεγχος του ελληνικού δημοσίου χρέους εδώ και τώρα.

Το κεφαλαιώδες ζήτημα του λογιστικού ελέγχου του δημοσίου χρέους της Ελλάδας έθεσε επίσημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς με Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα Τρίτη 17/03/2015 στην Ευρωβουλή.
Όπως επισημαίνει ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής στην σημερινή του Ερώτηση προς την Επιτροπή σύμφωνα με το άρθρο 7 παράγραφος 9 του Κανονισμού 472/2013 τα κράτη μέλη που υπόκεινται σε πρόγραμμα προσαρμογής, δηλαδή σε μνημόνια, διεξάγουν πλήρη έλεγχο των δημόσιων οικονομικών τους προκειμένου να εκτιμήσουν, μεταξύ άλλων, τους λόγους που οδήγησαν σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα χρέους και να εντοπίσουν οποιαδήποτε πιθανή παρατυπία.
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε σημειώνοντας ότι καθώς η Ελλάδα έχει διαλυθεί οικονομικά και κοινωνικά λόγω των μνημονίων που απέτυχαν παταγωδώς να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους, καθίσταται επιτακτική πλέον η ανάγκη να προχωρήσει η πατρίδα μας στην αξιοποίηση της παραπάνω διάταξης του Κανονισμού 472/2013 και έτσι να προχωρήσει άμεσα στην διενέργεια λογιστικού ελέγχου προκειμένου να εξεταστούν οι παρανομίες και παρατυπίες που οδήγησαν στο σημερινό υψηλό επίπεδο χρέους της χώρας που ανέρχεται στο 175% του ΑΕΠ για να ακολουθήσει εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας η μονομερής διαγραφή του επονείδιστου χρέους που θα διαπιστωθεί.
Για τον λόγο αυτό ο Νότης Μαριάς θέτοντας προ των ευθυνών της την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως δήθεν θεματοφύλακα της εφαρμογής του δικαίου της Ε.Ε. την καλεί να ξεκαθαρίσει την στάση της σε περίπτωση που η Ελλάδα ενεργήσει βάσει του ως άνω άρθρου 7 παράγραφος 9 του Κανονισμού 472/2013 και προχωρήσει στην διερεύνηση των λόγων που οδήγησαν σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα το χρέος της χώρας εντοπίζοντας ταυτόχρονα οποιαδήποτε πιθανή παρατυπία ή παρανομία.
Μάλιστα, ο Νότης Μαριάς κάλεσε την Επιτροπή να συμβάλει προς την κατεύθυνση αυτή όπως άλλωστε υποχρεούται από την Συνθήκη της Ε.Ε.
Σε διαφορετική περίπτωση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποδείξει για άλλη μία φορά ότι συνεχίζει να παραμένει στην υπηρεσία των τοκογλύφων δανειστών που φτωχοποίησαν τον Ελληνικό λαό.



Ο Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή για την  ασταθή κατάσταση στη Λιβύη και το ρόλο της Τουρκίας.

Παρέμβαση για την ασταθή κατάσταση στη Λιβύη και τον εκεί ρόλο της Τουρκίας έκανε στις 11/3/2015, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής η κατάσταση στη Λιβύη πρέπει να μας οδηγήσει όλους στο συμπέρασμα ότι οι ένοπλες επεμβάσεις από ξένες δυνάμεις σε τρίτες χώρες συνήθως οδηγούν στο χάος. Διάφορες δυνάμεις και φυλές συγκρούονται πλέον στη Λιβύη με στόχο την επικράτησή τους. Το λαθρεμπόριο όπλων και ανθρώπων ανθεί.
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Ταυτόχρονα οι Τζιχαντιστές προελαύνουν στοχεύοντας να ενωθούν με τη Μπόκο Χαράμ. Η κατάσταση χάους στη Λιβύη έχει προκαλέσει τεράστια κύματα προσφύγων προς την Ε.Ε. Οι προκλήσεις πλέον για την Ε.Ε. είναι τεράστιες και μπορούν να αντιμετωπισθούν μόνο με ειρηνικό τρόπο». 
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Για το λόγο αυτό πρέπει να στηρίξουμε τις διαπραγματεύσεις στην περιοχή προκειμένου να επιλυθούν ειρηνικά τα οξυμένα προβλήματα. Ποιος είναι ο ρόλος της Τουρκίας και του Κατάρ στη Λιβύη; Χρηματοδοτούν τους Τζιχαντιστές; Ναι ή όχι; Και τι μέτρα ενάντια στις χώρες αυτές πρόκειται να λάβει η Ε.Ε.; Γιατί για άλλη μια φορά, όπως και στη Συρία, οι σχέσεις Τουρκίας και Τζιχαντιστών είναι ιδιαίτερα στενές».

Το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:



Ο Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή για τα φαινόμενα διαφθοράς και το οργανωμένο έγκλημα στο Μαυροβούνιο.

Παρέμβαση για την ένταξη του Μαυροβουνίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε στις 10/3/2015, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Η παρέμβαση του Νότη Μαριά παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενόψει και των σημερινών ανακατατάξεων στην κυβέρνηση του Μαυροβουνίου και την απομάκρυνση του Υπουργού Δικαιοσύνης.
Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής αφού χαιρέτισε τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Μαυροβουνίου και Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να υπάρξει ένταξη του Μαυροβουνίου στην Ένωση, επισήμανε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική του Μαυροβουνίου και ήδη από το 2011 υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας για παροχή τεχνογνωσίας σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Βέβαια στο εσωτερικό του Μαυροβουνίου υπάρχουν πολιτικές εντάσεις με την αντιπολίτευση να απέχει από συγκεκριμένες κοινοβουλευτικές εργασίες. Ταυτόχρονα υπάρχει και αρνητικό κλίμα στην οικονομία μια και έχουμε αυξημένη ανεργία, ενώ υπάρχουν σοβαρότατα φαινόμενα και προβλήματα διαφθοράς αλλά και δράση του οργανωμένου εγκλήματος». 
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η ευρωπαϊκή πορεία του Μαυροβουνίου πρέπει να εμπεριέχει και την επίλυση προβλημάτων που έχει η χώρα αυτή με γειτονικές της χώρες και η επίλυση αυτή πρέπει να γίνει με τρόπο εποικοδομητικό και σε πνεύμα καλής γειτονίας».

Το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:




Ο Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλήγια τις εμφύλιες συρράξεις και την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Αφρικής από τους τοκογλύφους δανειστές.
Διαγραφή χρέους για το Μάλι.


Σειρά παρεμβάσεων για τις εμφύλιες συρράξεις και την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Αφρικής από τους τοκογλύφους δανειστές αλλά και τη διαγραφή χρέους για το Μάλι,έκανε στις 11/3/2015 και 12/3/2015μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς,
Σε σχέση με τον εμφύλιο πόλεμο στο Ν.Σουδάνο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτήςεπισήμανε ότι το Ν. Σουδάν είναι μια πλούσια περιοχή, με τεράστιες πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες και βεβαίως με το που απέκτησε την ανεξαρτησία του ήταν δεδομένο ότι ξένα συμφέροντα, αξιοποιώντας τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις που υπήρχαν στην κοινωνία, οδήγησαν την περιοχή αυτή σε έναν εμφύλιο πόλεμο. Τώρα πλέον έχουμε 1,5 εκατομμύρια εκτοπισμένους και 500.000 πρόσφυγες σε γειτονικά κράτη. Αν και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις συνεδριάσεις του έχει ασχοληθεί με το θέμα αυτό εντούτοις διαφαίνεται πλέον ότι οδηγούμαστε σε μια ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή, καθώς κινδυνεύουν πάνω από 4 εκατομμύρια ψυχές. Επίσης αναδεικνύεται πλέον και ένα νέο σοβαρό ζήτημα καθώς μικρά παιδιά στρατολογούνται πλέον στον εμφύλιο πόλεμο και μάλιστα γίνονται και απαγωγές παιδιών προκειμένου να υπάρξει βίαιη στρατολόγησή τους. Για το λόγο αυτό πρέπει να υπάρξει άμεση και καταλυτική δράση της Ε.Ε. στο θέμα αυτό για να μπορέσουμε να αποτρέψουμε την ανθρωπιστική κρίση.
Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση συναδέλφου του για το ζήτημα αυτό ο Νότης Μαριάς της απάντησε ότι το θέμα του Ν. Σουδάν είναι πάρα πολύ σοβαρό και αυτό το οποίο κάνει στη φάση αυτή η Ευρωβουλή είναι η προσπάθεια ανάδειξης του προβλήματος και η πίεση για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, μια και χωρίς συγκεκριμένα μέτρα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η περίπλοκη κατάσταση. Όμως η κατάσταση στο Ν. Σουδάν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ριζικά εάν δεν αναζητηθούν οι πραγματικές αιτίες που προκαλούν τον εμφύλιο πόλεμο. Στο πλαίσιο αυτό κεφαλαιώδη ρόλο παίζει η διαμάχη για την εκμετάλλευση  των πλουτοπαραγωγικών πηγών στο Ν. Σουδάν. Ποιοι είναι αυτοί που κερδίζουν από την κατάσταση του εμφυλίου πολέμου;  Όταν το δούμε αυτό θα μπορέσουμε να πάρουμε αποτελεσματικά μέτρα που θα συμβάλλουν στην ριζική αντιμετώπιση  των προβλημάτων του Ν.Σουδάνκατέληξε ο Νότης Μαριάς.
Αναφερόμενος στην κατάσταση στο Μάλιο Νότης Μαριάςείπε ότι «η υπογραφή της προκαταρκτικής συμφωνίας για τον τερματισμό των συγκρούσεων με τους αντάρτες στο Μάλι αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη. Μάλιστα η πρόβλεψη για τη δημιουργία περιφερειακών συνελεύσεων, που θα εκλέγονται με άμεση και καθολική ψηφοφορία με σημαντικές εξουσίες, αναμφίβολα θα συμβάλλει στον εκδημοκρατισμό στο Μάλι και στον περιορισμό των εντάσεων. Όμως το Μάλι δεν μπορεί να επιλύσει τα οικονομικά του προβλήματα όσο διαρκεί η υπερχρέωσή του στους ξένους δανειστές. Γι’αυτό  θα πρέπει να διαγραφεί το χρέος της χώρας αυτής προς τους ξένους δανειστές. Ταυτόχρονα πρέπει να εξεταστούν όλα τα εγκλήματα πολέμου, όπως η γενοκτονία και οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης. Τέλος  η Ε.Ε. πρέπει να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια για τη στήριξη της ανάπτυξης του Μάλι, διότι μόνο έτσι μπορεί να περιοριστεί η δράση και η επιρροή των Τζιχαντιστών στην περιοχή και οι τρομοκρατικές επιθέσεις». 
Τέλος για την αρπαγή γαιών στην Τανζανίαο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι «η υφαρπαγή γαιών στην Αφρική είναι στην ημερήσια διάταξη. Διάφορες μεγάλες επιχειρήσεις και δήθεν επενδυτές αποκτούν με τη βία τεράστιες εκτάσεις διότι θέλουν να τις χρησιμοποιήσουν είτε για γεωργική καλλιέργεια είτε για βιοκαύσιμα. Αυτό που συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι επιχειρήσεις από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν πετύχει να αποκτήσουν συγκεκριμένες περιοχές»,αρχίζοντας πλέον την παράνομη εκδίωξη των Μασάι  από την περιοχή τους με το πρόσχημα ότι οι Μασάι δεν έχουν δήθεν τίτλους που να αποδεικνύουν την ιδιοκτησία τους επί της γης. Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Μα η ιδιοκτησία τους επί της γης προκύπτει από τη χρησικτησία. Προκύπτει από την καλλιέργεια επί  5  τουλάχιστον αιώνες. Επομένως απέκτησαν δικαιώματα, δικαιώματα ιδιοκτησίας. Και αυτά προστατεύονται από τις Συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πρέπει επίσης να προστατευτούν και ως μειονότητα. Χρειάζονται μέτρα για την προστασία τους».

Το βίντεο με τις ομιλίες του Νότη Μαριά: