Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Δ. Χλεμές VS Β.Λαγδάρη για το θέμα της κατάθεσης στεφάνου που έγινε στον Κολινδρό την περασμένη Κυριακή

Μία τοποθέτηση και μία απάντηση για το αν τηρήθηκε ή όχι το πρωτόκολλο στην κατάθεση στεφάνου κατά τον εορτασμό της επετείου της κήρυξης της επαναστάσεως από τον επίσκοπο Νικόλαο Λούση το 1978, έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον των χρηστών στις προσωπικές σελίδες του φάτσαμπουκ, των κων Δ.Χλεμέ και Β.Λαγδάρη.
Διαβάστε και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:

Διαβάστε την τοποθέτηση του κου Δημήτρη Χλεμέ, διευθυντή του Β Δημοτικού σχολείου Κολινδρού

Το είδαμε κι αυτό!!!
Τα τελευταία τριάντα και πλέον χρόνια που γιορτάζεται με επισημότητα η επέτειος της επανάστασης του Κολινδρού της 22ας Φεβρουαρίου 1878, το πρόγραμμα του εορτασμού προβλέπει κατάθεση στεφάνου από εκπρόσωπο των εκπαιδευτηρίων. Σε κάθε επέτειο κάποιος εκπρόσωπος από την εκπαιδευτική κοινότητα, ο ιεραρχικά ανώτερος (Διευθυντής Εκπαίδευσης, Προϊστάμενος Γραφείου Εκπαίδευσης ή Διευθυντής σχολικής μονάδας) κατέθετε στεφάνι. Στο φετινό εορτασμό της επετείου (Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015), η Δημοτική αρχή εντελώς αυθαίρετα και αντιθεσμικά, και λίγο πριν την επιμνημόσυνη δέηση, παραβλέποντας τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων που συμμετείχαν στον εορτασμό, όρισε εκπρόσωπο των εκπαιδευτηρίων την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου. Είναι η πρώτη φορά που καταθέτει στεφάνι αιρετός και όχι υπηρεσιακός παράγοντας της εκπαίδευσης, ως εκπρόσωπος των εκπαιδευτηρίων. Άραγε ποιο εκπαιδευτήριο εκπροσωπεί η Αντιδήμαρχος; Μήπως ορισμένοι εκπρόσωποι του Δήμου, έχουν «πρόβλημα» με πρόσωπα και παραβλέπουν τους θεσμούς και τις αρχές της δημόσιας διοίκησης;



Διαβάστε την απάντηση του κου Βαγγέλη Λαγδάρη, δημάρχου Πύδνας Κολινδρού

Απάντηση στο δημοσίευμα του κ. Χλεμέ Δημήτριου
Η ανάρτηση στο Facebook του κ. Χλεμέ σχετικά με την κατάθεση στεφάνου από εκπρόσωπο των εκπαιδευτηρίων, νομίζω πως είναι μικρόψυχη και άδικη, και σκιάζει τις, κατά τα άλλα λαμπρές, εκδηλώσεις για την επέτειο της Επανάστασης του 1878. Πρώτα πρώτα θεωρώ ότι ως νέα δημοτική αρχή έχουμε αποδείξει πως λειτουργούμε με απόλυτη διαφάνεια και καθαρότητα, με πνεύμα συναίνεσης και συνεννόησης με όλους αδιακρίτως, και κυρίως με σεβασμό απέναντι στους θεσμούς και τα πρόσωπα που τους εκπροσωπούν. Ιδιαίτερα μάλιστα τιμούμε τον εκπαιδευτικό κόσμο και προσβλέπουμε στη συνεργασία μαζί του για τη βελτίωση και ανάδειξη του πολύμορφου εκπαιδευτικού έργου. Συνεπώς δεν είναι στις προθέσεις μας να μειώσουμε ή να προσβάλλουμε κανέναν προσωπικά, απεναντίας σεβόμαστε τον καθένα ξεχωριστά ως πολίτη και άνθρωπο.
Όσον αφορά τα γεγονότα η αλήθεια είναι απλή. Το πρωτόκολλο προβλέπει πράγματι την κατάθεση στεφάνου από εκπρόσωπο των εκπαιδευτηρίων, δηλαδή τον Δ/ντή της πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή τον προϊστάμενο γραφείου εκπαίδευσης. Επειδή δεν υπήρχε κάποιο πρόσωπο από τις υπηρεσίες αυτές, κατέθεσε το στεφάνι η κ. Νικολοπούλου. Δεν κατανοώ στ’ αλήθεια ποιους θεσμούς και πια εθιμοτυπία παραγνωρίζει μια τέτοια ενέργεια; Ποιον άραγε προσβάλλει ή υποτιμά και γιατί δεν εκφράζει το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου και το χώρο της εκπαίδευσης η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας με το αυξημένο θεσμικό κύρος του αιρετού; Αν κατέθετε το στεφάνι ο Δ/ντης της πρωτοβάθμιας, ποια ακριβώς διδακτήρια, όπως διατείνεται ο κ. συνάδελφος, θα εκπροσωπούσε που δεν εκπροσωπεί η καθ’ ύλην υπεύθυνη του δήμου μας; Νομίζω πως η αντίδραση του κ. Χλεμέ, ο δηκτικός του τόνος και οι διαστάσεις που επιχειρεί να προσδώσει δείχνουν τις εγωιστικές του φαντασιώσεις και κυρίως, αν προσπεράσουμε το ψυχολογικό πρόβλημα, μια τάση ξεπερασμένης/ φτηνής αντίληψης για την άσκηση αντιπολιτευτικής κριτικής. Ένα θέμα ανύπαρκτο, «περί όνου σκιάς», το αναγάγει ο κ Χλεμές σε μείζον θέμα. Η ένδεια των επιχειρημάτων προφανώς οδηγεί: ή στη συκοφαντία ή στη διαστρέβλωση της αλήθειας και των πραγμάτων!