Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Το τέταρτο σε δύναμη κόμμα της βουλής ποιος το ψήφισε ;;;

Επειδή μας ρωτούν ασταμάτητα οι δημοσκόποι ποιο κόμμα θα ψηφίσουμε στις βουλευτικές εκλογές και μετά τα ΜΜΕ μας πρήζουν με το ποια κόμματα θα τις κερδίσουν, θα ήθελα να τους ρωτήσω και εγώ κάτι:
Το τέταρτο σε δύναμη κόμμα της βουλής ποιος το ψήφισε ;;; Ποιες εκλογές “κέρδισε” για να είναι εκεί ;;;
Εξηγώ: Αυτή τη στιγμή υπάρχει στην βουλή κόμμα το οποίο ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ούτε στις τελευταίες εθνικές βουλευτικές εκλογές (17 Ιουνίου 2012) ούτε σε κάποιες άλλες και δεν ψηφίστηκε από κανέναν! Το συγκεκριμένο κόμμα, το οποίο είναι για την ακρίβεια ένας συνασπισμός κομμάτων (όπως ο ΣΥΡΙΖΑ λχ), ονομάζεται “Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές ”, η κοινοβουλευτική του ομάδα αποτελείται από 16 βουλευτές, έχει κανονικά γραφεία, δικαιώματα και υποχρεώσεις όπως όλες οι υπόλοιπες πολιτικές ομάδες (κόμματα) και μπορεί υπό προϋποθέσεις να κυβερνήσει, μόνο του αν αποκτά αρκετές έδρες, ή σε συνεργασία αν δεν αποκτά μεγαλύτερη δύναμη, ενώ ο πρόεδρος του (Πάρις Μουτσινάς) μπορεί να γίνει πρωθυπουργός. 
Είναι νόμιμα όλα αυτά;;;  Ν Ο Μ Ι Μ Ο Τ Α Τ Α !
ΓΙΑΤΙ;;;;
ΕΠΕΙΔΗ οι βουλευτικές εκλογές δεν διεξάγονται για την επιλογή των κομμάτων που θέλουμε να υπάρχουν στην Βουλή των Ελλήνων για την επόμενη τετραετία, αλλά για την επιλογή των 300 αντιπροσώπων μας εκεί ΚΑΙ 
ΕΠΕΙΔΗ μετά την εκλογή τους, οι αντιπρόσωποι δεν παύουν να είναι Έλληνες πολίτες και να έχουν έτσι το απεριόριστο δικαίωμα να συμμετέχουν σε όποια πολιτική ομάδα (κόμμα) επιθυμούν, να την αλλάξουν κατά το δοκούν, να ιδρύσουν καινούργια ή να μένουν ουδέτεροι !
Συνεπώς ο κομματικός χάρτης της βουλής μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή. 
Προσοχή!
ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΔΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ (ένας ανά περίπου 35 000).
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΟΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΔΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ, ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Και τότε γιατί ρωτούν τι κόμμα θα ψηφίσουμε ΚΑΙ ΟΧΙ ποιον υποψήφιο, γιατί τα κόμματα μας τάζουν λαγούς με πετραχήλια για να “τα ψηφίσουμε”,  γιατί υπάρχει το πλαφόν του 3% για την “είσοδο” τους στη βουλή και 50 έδρες δώρο στο “πρώτο” ;; 
ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ! ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ!
ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΝΟ ΑΝ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΕΣ
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΥΝΑΜΟΙ, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ …. 
ΑΛΛΕΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ: 
Α) Πότε μπορεί το κόμμα Μουτσινά να κυβερνήσει;; Ο ίδιος ή ο επόμενος αρχηγός του, πότε μπορεί να ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ πρωθυπουργός ;;
Δείτε τι λέει το Σύνταγμα: 
“Άρθρο 37
1.Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει τον Πρωθυπουργό και, με πρότασή του, διορίζει και παύει τα λοιπά μέλη της Κυβέρνησης και τους Υφυπουργούς. 2.Πρωθυπουργός διορίζεται ο αρχηγός του κόμματος το οποίο διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. Αν κανένα κόμμα δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει στον αρχηγό του κόμματος που διαθέτει τη σχετική πλειοψηφία διερευνητική εντολή για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής. 3.Αν δεν διαπιστωθεί αυτή η δυνατότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος και εάν δεν τελεσφορήσει κι αυτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος. Κάθε διερευνητική εντολή ισχύει για τρεις ημέρες. Αν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, επιδιώκει το σχηματισμό Κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Βουλή. 4.Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ανατίθεται, σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους, εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης ή διερευνητική εντολή σε αρχηγό κόμματος, αν το κόμμα δεν έχει αρχηγό ή εκπρόσωπο, ή αν ο αρχηγός ή ο εκπρόσωπος του δεν έχει εκλεγεί βουλευτής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει την εντολή σ’ αυτόν που προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Η πρόταση για την ανάθεση εντολής γίνεται μέσα σε τρεις ημέρες από την ημέρα που ο Πρόεδρος της Βουλής ή ο αναπληρωτής του ανακοινώνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δύναμη των κομμάτων στη Βουλή· η ανακοίνωση αυτή γίνεται πριν από κάθε ανάθεση εντολής.
Ερμηνευτική δήλωση: Στις διερευνητικές εντολές, αν κόμματα είναι ισοδύναμα σε βουλευτικές έδρες, προηγείται εκείνο που έλαβε περισσότερες ψήφους στις εκλογές· νεοσχηματισμένο κόμμα με κοινοβουλευτική ομάδα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό της Βουλής, έπεται του παλαιότερου με ίσο αριθμό εδρών. Στις δύο αυτές περιπτώσεις δεν παρέχονται διερευνητικές εντολές σε περισσότερα από τέσσερα κόμματα.”
Β) Μπορεί ο αρχηγός κάποιας κοινοβουλευτικής ομάδας να ζητήσει από βουλευτή να παραδώσει την έδρα στο κόμμα του, έτσι όπως έκανε πρόσφατα ο κ Καμμένος στην περίπτωση του κ Μελά;;;  

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ