Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Νικ. Νικολόπουλος προς Υπ. Δικαιοσύνης για μη λήψη ενεργειών Δικαστικων Αρχών κατά Βενιζελου

Στις 11:20 π.μ. Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014, ο/η Pantelis Giamarellos έγραψε:

Αγαπητοί αποδέκτες,
Παρακαλώ όπως λάβετε το ανωτέρω link από το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε το κείμενο της αναφοράς (ΠΑΒ 2360/20.11.2014) που υπέβαλε ο βουλευτής Αχαϊας Νικ. Νικολόπουλος (ΑΝ.ΕΛ) προς τον υπουργό Δικαιοσύνης σχετικά παράνομες και αντισυνταγματικές ενέργειες και την MH λήψη πρωτοβουλιών εκ μέρους Δικαστικών λειτουργών για την άρση της ασυλίας του Ευ. Βενιζέλου λόγω της δικογραφίας μετά από αναφορά μου εναντίον του για τα Κρατικά Απόρρητα και τις απειλές για τέλεση πραξικοπήματος σε περίπτωση εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ σε επερχόμενες εκλογές και σε χρόνο κατά τον οποίο ήταν ΑΠΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ άρα δεν υπάρχει θέμα επιβολής των προβλεπομένων από τον νόμο «περί ευθύνης υπουργών» ειδικών διαδικασιών.
Θεωρώ ότι με βάση πλέον και αυτή την εξέλιξη μπορείτε να κινηθείτε και εσείς είτε από βήματος της Βουλής είτε εγγράφως με αντίστοιχη αναφορά για να ασκήσουμε ΟΛΟΙ ουσιαστική πίεση προς τον Υπ. Δικαιοσύνης έτσι ώστε η Δικαιοσύνη να ενεργήσει ΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ για την υποβολή αιτήματος άρσης ασυλίας του Ευ. Βενιζέλου για την υπόθεση αυτή την οποία άλλωστε έχει ο ίδιος ομολογήσει από κεντρικού βήματος της Βουλής και αναφερόμενος και μάλιστα με περηφάνεια προς την Ολομέλεια στις 17/1/2013 κατά την διάρκεια της συζήτησης σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής εναντίον του για την λίστα «Λαγκαρντ».
Είμαι ΠΑΝΤΑ στην διάθεσή σας για ό΄τι έχει να κάνει με το καλό της Πατρίδας μας και του Ελληνικού Λαού.
Χαιρετώ
Παντελής Γιαμαρέλλος
Τηλ. 22950 37637
Κινητό 6944 579911

Το αίτημα  Νικολόπουλου και ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΟ: 
Βάσει του Συντάγματος οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου και η βουλευτική ασυλία καλύπτει μόνο εγκλήματα που σχετίζονται με την ενισχυμένη ελευθερία του λόγου των βουλευτών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. 
Εάν δεν πιστεύετε εμένα πιστέψτε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (ΕΔΑΔ) που έκρινε σύμφωνη με την EΣΔΑ «μόνο τη βουλευτική ασυλία που καλύπτει τις δηλώσεις στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών συζητήσεων και στα δύο κοινοβουλευτικά σώματα, και έτεινε στην προστασία των συμφερόντων του Κοινοβουλίου στο σύνολό του, σε αντίθεση με το συμφέρον του κάθε μέλους του Κοινοβουλίου ξεχωριστά. », «σε σύγκριση με τρίτους, η ελευθερία έκφρασης έχει ιδιαίτερο βάρος για τον αιρετό εκπρόσωπο του λαού. Ο τελευταίος εκπροσωπεί τους εκλογείς, αναδεικνύει τις αγωνίες των και υπερασπίζεται τα συμφέροντά των. Μέσα σε μια δημοκρατία, το κοινοβούλιο ή τα αντίστοιχα όργανα είναι οι φυσικοί χώροι για την πολιτική αντιπαράθεση. »(Cordova vs Italy). Βάσει αυτής της απόφασης η Ελλάδα καταδικάστηκε δυο φορές από το ΕΔΑΔ αλλά παρ’ όλα αυτά, οι εισαγγελείς συνεχίζουν να ζητήσουν από την βουλή την άρση της ανύπαρκτης ασυλίας και να παραβιάσουν έτσι το σύνταγμα!