Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Απόπειρα εξαγοράς βουλευτών και άλλα ωραία πράγματα

Π. Καμμένος: Προσπάθησαν με 3.000.000 να εξαγοράσουν βουλευτή μου

Καταγγελία Ξουλίδου για απόπειρα χρηματισμού της για να φύγει από τους ΑΝΕΛ και να ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας 
Όπως ξέρετε, εχθές το βραδύ η κ Ξουλίδου κατήγγειλε δημόσια την απόπειρα εξαγοράς της, λίγες μόλις μέρες πριν διεξάχθηκε προανάκριση για καταγγελίες εξαγοράς ψήφων για την εκλογή του πρόεδρου της δημοκρατίας αλλά η δικογραφία μπήκε στο αρχείο και παλιότερα, έγιναν και άλλες παρόμοιες καταγγελίες που όμως δεν εξετάστηκαν ποτέ (ενδεικτικά:Καταγγελία Τριανταφυλλόπουλου: 200 βουλευτές μισθοδοτούμενοι από το μεγαλύτερο επιχειρηματία της χώρας ( βίντεο)Μαρινάκης προς Ν.Χατζηνικολάου: “Στρίμωξε τη Ντόρα. Ζητάει πολλά” ). Μετά τις χθεσινές καταγγελίες η προαναφερόμενη δικογραφία βγήκε από το αρχείο, αλλά που θα πάει ;;; Θα μπει πάλι εκεί ή θα πάει στην ίδια την βουλή για να αποφασίσει αυτή περί της τιμιότητας των μελών της ! 
Όλα αυτά βέβαια μπορούν να συμβούν μόνο όταν το πολίτευμα δεν λειτουργεί και ισχύει είτε οι καταγγελίες είναι πραγματικές είτε ψεύτικες. 
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ….
- Όταν το πολίτευμα δεν λειτουργεί, οι κάτοχοι υψηλού δημοσίου αξιώματος ( βουλευτής = αντιπρόσωπος του έθνους και του λαού) ασκεί και ιδιωτικό επάγγελμα, ελέγχεται από το ΣΔΟΕ και μετά παραπονιέται γι΄αυτο!Στην προκειμένη έχουμε α) την δήλωση Καμμένου ότι «γίνεται προσπάθεια επηρεασμού βουλευτών για την προεδρική εκλογή με πολλά μέσα. Γίνετε με την εμπλοκή επιχειρηματιών γίνετε με την εμπλοκή του ΣΔΟΕ . Δεν έχουμε μόνο εξαγορές έχουμε εκβιασμούς, έχουμε χρήση του κράτους» β) την δήλωση της δικηγόρου Μαρίνα Χρυσοβελώνη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ομάδας ΑΝΕΛ η οποία είπε ότι ελέγχθηκε από την ΣΔΟΕ. Έχουμε όμως τον εθνικό τηλεπωλητή και πληθώρα άλλων δικηγόρων όπως η κ Κωνσταντοπούλου λχ, οι οποίοι στρογγυλεύουν συστηματικά το γενναιόδωρο εισόδημα που εμείς τους παρέχουμε για να ασχοληθούν με τις δικές μας υποθέσεις, με εισοδήματα από άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος όπου φροντίζουν τις δικές τους υποθέσεις ή υποθέσεις τρίτων .
- Όταν το πολίτευμα δεν λειτουργεί, κάποια άτομα μπορούν να γίνουν ανεξάρτητοι αντιπρόσωποι του ελληνικού έθνους χωρίς το 3% των ψήφων της επικρατείας (185.000 περίπου) όπως ο κοινός θνητός, αλλά όταν το κάνουν, όταν ανεξαρτητοποιούνται δηλαδή, τα πρώην αφεντικά τους που τους έκαναν βουλευτές παραπονιούνται. Ποιοι είναι αυτοί οι επίλεκτοι;; Επειδή εξ ορισμού οι βουλευτές είναι ανεξάρτητοι, και οι 300 της βουλής  μπορούν αύριο το πρωί να δηλώσουν ανεξάρτητοι, πράγμα που σημαίνει ότι χωρίς το 3% των ψήφων μπορεί να γίνει ανεξάρτητος βουλευτής, όποιος έχει την εύνοια ενός αρχηγού ώστε να μπει σε “καλό” ψηφοδέλτιο και την απαραίτητη στήριξη του για να “εκλέγει”. Στην προκειμένη περίπτωση ο παραπονεμένος είναι ο Π. Καμμένος που πράγματι “έχασε” τους περισσότερους ” βουλευτές του” αλλά δεν είναι ο μόνος.    
Τι να κάνουμε ;;; Αυτά έχει ο διορισμός των βουλευτών κύριοι ! 
Δείτε τι λέει ο νόμος:
ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ. ΑΡΙΘ. 26 /2012 -Κωδικοποίηση σ’ ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών
Άρθρο 99
Συμμετοχή στην κατανομή εδρών – Καθορισμός των εδρών κάθε εκλογικού σχηματισμού στην επικράτεια
1. Στην κατανομή των εδρών … συμμετέχουν οι συνδυασμοί .. , καθώς και οι μεμονωμένοι (ανεξάρτητοι) υποψήφιοι που συγκεντρώνουν στην επικράτεια ποσοστό εγκύρων ψηφοδελτίων τουλάχιστον ίσο με το τρία τοις εκατό (3%) του συνόλου των εγκύρων ψηφοδελτίων που έλαβαν στην επικράτεια όλοι οι εκλογικοί σχηματισμοί.
Και τώρα δείτε πόσοι “ανεξάρτητοι” βουλευτές υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην ελληνική βουλή και με πόσους ψήφους λένε ότι έχουν “εκλεγεί” :
Λυκούδης Διονυσίου Σπυρίδων ( άνευ ψήφων, ως “εκλεγμένος” βουλευτής επικρατείας της ΔΗΜΑΡ”)
Αν λάβουμε υπόψιν όμως το γεγονός ότι ο κάθε ψηφοφόρος είχε την δυνατότητα να δείξει την προτίμηση του  έως και σε 4 υποψήφιους, πάει να πει ότι οι προαναφερόμενοι ενδέχεται να μοιράσαν τους ψήφους τους με άλλους 2 ή και 3 βουλευτές και ότι οι σταυροί προτίμησης του καθενός ήταν πολύ λιγότεροι Δείτε λεπτομέρειες ΕΔΩ
Μπορούν βέβαια οι βουλευτές ΤΟΥΣ (διορισμένοι ως υποψήφιοι από αυτούς και ”εκλεγμένοι” με την βοήθεια τους) να πάρουν και νόμιμη μεταγραφή σε άλλη ομάδα εάν το επιθυμούν και έτσι δεν καταλαβαίνω γιατί κλαίγονται που κάποιοι προσφέρουν καλά ποσά για μια καλή μεταγραφή ! Στην προκειμένη περίπτωση η κυρία Ξουλίδου αρνήθηκε, αλλά κάποιοι άλλοι την έκαναν με ψηλά πηδηματάκια προ πολλού.