Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Ντόροθι Κινγκ: «Ποτέ τα Σκόπια δεν τα έλεγαν Μακεδονία» - «Ο Έλγιν άθελά του έκανε καλό στην Ελλάδα!»

- Λίγες ώρες πριν τις νέες ανακοινώσεις για την Αμφίπολη η Ντόροθι Κινγκ βάζει τέλος στις διεκδικήσεις των Σκοπιανών
- «Ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε και το σύγχρονο Ιράν και το Αφγανιστάν και καμία από
αυτές τις χώρες δεν ισχυρίστηκε ότι υπήρξε τμήμα της Αρχαίας Μακεδονίας!»
- «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα που ο Έλγιν έφερε στο Λονδίνο, ήταν η καλύτερη απόδειξη ότι τα ρωμαϊκά γλυπτά δεν ήταν ανώτερα των αρχαίων ελληνικών αλλά απλά αντίγραφά τους»
Η αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ, ξαναχτυπά. Και μάλιστα βάζει με τον τρόπο της ταφόπλακα σε όσα ισχυρίζονται οι γείτονές μας στα Σκόπια με λίγες λέξεις.

Στο μπλόγκ της, το οποίο διαβάζουμε καθημερινά, η κα Κινγκ αναφέρεται στην προπαγάνδα που γίνεται σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και στην ΦΥΡΟΜ και καταρρίπτει με τον πιο απλό και επιστημονικό τρόπο όλα όσα ισχυρίζονται οι ηγέτες και οι κάτοικοι αυτής της χώρας σε σχέση με την Μακεδονία και τον Μέγα Αλέξανδρο.

Γράφει μεταξύ άλλων:

«Τα Σκόπια είχαν διάφορες ονομασίες κατά την αρχαιότητα αλλά το όνομα Μακεδονία δεν ήταν ποτέ καμία από αυτές. Ομολογουμένως οι αρχαίοι Μακεδόνες κατέκτησαν την περιοχή, όμως ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε επίσης το σύγχρονο Ιράν και το Αφγανιστάν και καμία από αυτές τις χώρες δεν ισχυρίστηκε ότι υπήρξε τμήμα της Αρχαίας Μακεδονίας!»

Η κα Κινγκ αναφέρεται και σε μια άλλη μεγάλη διαμάχη που υπάρχει για τα Γλυπτά του Παρθενώνα αλλά και για τους αρχαίους Ρωμαίους σε σχέση με τους Αρχαίους Έλληνες.

Γράφει:

«Τα Γλυπτά του Παρθενώνα που ο Έλγιν έφερε στο Λονδίνο, ήταν η καλύτερη απόδειξη υπέρ του ελληνικού λαού ότι τα ρωμαϊκά γλυπτά δεν ήταν ανώτερα των αρχαίων ελληνικών αλλά απλά αντίγραφά τους! Ο ελληνικός πολιτισμός ο οποίος ήταν "κρυμμένος" από τα 400 χρόνια σκλαβιάς από τους Οθωμανούς, έγινε αντικείμενο θαυμασμού και οδήγησε σε ένα μεγάλο φιλελληνικό κίνημα το οποίο οδήγησε και στην απευλευθέρωση των Ελλήνων από τους Τούρκους. Ανεξάρτητα από όσα σκεφτόμαστε σήμερα για τον Έλγιν, εκείνη την συγκεκριμένη χρονική στιγμή οι πράξεις του - άθελά του φυσικά - οδήγησαν τον τότε δυτικό κόσμο να βοηθήσει τους Έλληνες να αγοράσουν όπλα και να απελευθερώσουν την πατρίδα τους από τους Οθωμανούς».

http://www.newsit.gr