Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ: Η πραξικοπηματική βουλή έδωσε παράταση στον εαυτό της!

Σύμφωνα με το σύνταγμα η κυβέρνηση οφείλει να έχει την εμπιστοσύνη της απόλυτης πλειοψηφίας των Βουλευτών. Διαχρονικά αυτή η εμπιστοσύνη δηλώνεται με σχετική
ψηφοφορία της Βουλής μετά από κάθε σχηματισμό νέας κυβέρνησης ή κατόπιν σχετικού αιτήματος. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η δημοκρατική νομιμοποίηση της κυβέρνησης, η οποία σε αντίθεση με το Κοινοβούλιο, δεν εκλέγεται απευθείας από τον λαό, αλλά διορίζεται από τον ανώτατο άρχοντα της χώρας.
Στις 6 Οκτωβρίου η παρούσα κυβέρνηση ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από τους 300 δήθεν αντιπροσώπους του έθνους, και εννοείται ότι την πήρε, γιατί αλλιώς θα έπρεπε να κηρυχτούν εκλογές και η μεγάλη πλειοψηφία των σημερινών βουλευτών δεν θα έβλεπε το κοινοβούλιο ούτε με κιάλια !
Εξηγώ:
Σύμφωνα με το σύνταγμα, οι 300 βουλευτές είναι αντιπρόσωποι του λαού και του έθνους (που σήμερα σημαίνει ένας ανά περίπου 35.000 δημότες), προτείνονται και εκλέγονται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία από τους πολίτες της περιοχής τους που έχουν εκλογικό δικαίωμα, η θητεία τους αρχίζει την ημέρα της ψηφοφορίας και λήγει μετά από 4 χρόνια ή με την διάλυση της βουλής.
Υποψήφιος μπορεί να είναι ο κάθε Έλληνας πολίτης με δικαίωμα ψήφου που δεν κατέχει άλλο δημόσιο αξίωμα, αν έκλυσε τα 25 του και έχει προταθεί από 12 εκλογείς της περιφέρειας του ή έχει αυτοπροταθεί.
Η σύνθεση της παρούσας βουλής, προέκυψε μετά την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών τις 17 Ιουνίου 2012, αλλά οι Έλληνες πολίτες που αυτή τη στιγμή ασκούν ελεύθερα ή από την φυλακή βουλευτικά καθήκοντα, εξασφάλισαν τις έδρες τους με βάση τους ψήφους που έλαβαν … στις 6 Μαΐου 2012 και χωρίς να τους προτείνει κανείς.
Επειδή όμως στο ναό της δημοκρατίας δεν μπαίνει κάποιος επειδή έλαβε μερικούς ψήφος κάποτε, αλλά επειδή έλαβε την ημέρα που άρχισε η θητεία του, τους απαραίτητους ψήφους αντιπροσώπευσης, πάει να πει ότι οι βουλευτές δεν είναι εκλεγμένοι και επειδή αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ξανά, εξασφάλισαν με κάθε τρόπο την παραμονή τους στο αξίωμα και όλα τα σχετικά προνόμια που αυτό τους παρέχει. Πως ;; Δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και αποφεύγοντας έτσι την διάλυση της βουλής και την κήρυξη εθνικών εκλογών !
Πέραν τούτου όμως, έχουν και άλλο λόγο. Στην ψηφοφορία της 6ης Μαΐου 2012, 38 εκ των 300ων δεν έλαβαν ούτε 3000 ψήφους, και υπό κανονικές συνθήκες όχι στην Βουλή των 10 εκατομμύριων Ελλήνων δεν θα είχαν μπει με τέτοια αποτελέσματα, αλλά ούτε στο διοικητικό συμβούλιο κάποιου συλλόγου της προκοπής.
Όταν λέω υπό κανονικές συνθήκες, εννοώ εκείνες τις συνθήκες που είναι σε θέση να εξασφαλίζουν την πραγματική αντιπροσώπευση και μέσω αυτής, την άσκηση της λαϊκής κυριαρχίας.
Γιατί επέλεξα βουλευτές με λιγότερες από 3000 ψήφους; Επειδή ο καθένας μας, άμεσα ή έμμεσα, γνωρίζει τόσους ανθρώπους και έτσι, την θέση αυτών των “αντιπροσώπων του έθνους” μπορεί να πάρει οποιοσδήποτε.
Τα ονόματα και οι ψήφοι: 
Κοντογιαννης Γεωργιος του Δημητριου 2.826 ( …σε άλλη εκλογική περιφέρεια )
ΚΑΙ
Όσο για τα προνόμια τους, για όλη τη διάρκεια της βουλευτικής περιόδου, οι βουλευτές είναι ελεύθεροι να εκτελούν κατά το δοκούν τα καθήκοντα τους και δικαιούνται χρηματική αποζημίωση, η οποία διασφαλίζει την ανεξαρτησία τους. Έκτος της γενναιόδωρης αποζημίωσης που περιλαμβάνει μηνιαία χρηματική απολαβή (μισθός), «μπόνους» συμμετοχής στις επιτροπές και τα θερινά τμήματα, ασφαλιστική κάλυψη κλπ, οι βουλευτές έχουν καλυμμένες όλες τις ανάγκες και τις δαπάνες που κάνουν, όπως ταξίδια στο εξωτερικό, δωρεάν εξοπλισμό των γραφείων τους είτε αυτό αφορά έμψυχο είτε άψυχο υλικό, συγκοινωνιακή, ταχυδρομική και τηλεφωνική ατέλεια και άλλα. Το χρηματικό ποσό που λαμβάνουν καθορίζεται από τους ίδιους ( με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής). 
Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ : 
01:14 – Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014
Ψήφο εμπιστοσύνης πήρε η κυβέρνηση με 155 «Ναι» «Όχι» ψήφισαν 131 και «Παρών» (!) 2. Τώρα το τι ψήφισαν οι 38 δεν έχει σημασία, γιατί εάν θα χρειαζόταν 300 ΝΑΙ, 300 θα υπήρχαν. 

Χριστίνα Σαλεμή


http://justiceforgreece.wordpress.com