Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

“ Άγρια κόντρα” για το φουσκωμένο έλλειμμα του 2009 και το “λεφτά υπάρχουν”

Επειδή βουίζει το διαδίκτυο με την κόντρα που ξέσπασε για τα δυο αυτά θέματα – των χρημάτων και του φουσκώματος του ελλείμματος του 2009 – θα ήθελα να σας υπενθυμίζω τα ακόλουθα:

Α) Λεφτά υπήρχαν και υπάρχουν και μπορείτε να δείτε μερικές αποδείξεις εδώ : ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
Έπειτα, όπως αναφέρεται και σε σχετική προσφυγή στο Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης:
“Σε κάθε περίπτωση όμως,
ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 
μόνο η αξιοποίηση της τεράστιας πολιτιστικής της κληρονομίας, ήταν  υπεραρκετή και ικανή, να βγάλει την Ελλάδα από τα όποια οικονομικά προβλήματα, πραγματικά ή φανταστικά, και απαγόρευε στον καθένα να συζητήσει περί της αναπόφευκτης χρεοκοπίας της.  Ο κ. Παπανδρέου όμως, όχι μόνο ότι “αγνόησε ”  και αυτό το πλεονέκτημα, αλλά  με τη πολιτική του  έβλαψε και αυτόν τον θησαυρό.  Πόσο στοίχισε η δυσφήμηση της χώρας και όλα τα υπόλοιπα κανένας δεν μπορεί να υπολογίσει, αλλά υπάρχουν και πιο “χειροπιαστά”  αποτελέσματα.

Και μια που μιλάμε για την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας, δεν μπορώ να μην αναφέρω πόσο οδυνηρό ήταν για μας, να βλέπουμε από την μία, ολόκληρο αμερικάνικο λαό να τιμά την τεράστια προσφορά της Ελλάδας γιορτάζοντας από το 1987 και έπειτα, την εθνική μας γιορτή ως δική του, και από την άλλη, τον ” Έλληνα” πρωθυπουργό να προδίδει εμάς, τη χώρα, τη δημοκρατία και όλα τα ιδανικά μας και να μην μπορούμε ούτε να τον εμποδίσουμε ούτε να τον  τιμωρήσουμε. Τραγικό. 
Δείτε το σχετικό αμερικανικό νόμο Celebration of Greek and American Democracy εδώ:http://www.scribd.com/doc/60077840/PUBLIC-LAW-99-532-OCT-27-1986  και πιο κάτω την πρώτη  προκήρυξη του προέδρου των ΗΠΑ, με την οποία ενεργοποιήθηκε ο νόμος περί του εορτασμού της 25ης Μαρτίου ως ημέρα Ελληνικής και Αμερικανικής Δημοκρατίας.
“Proclamation 5623 — Greek Independence Day: A National Day of Celebration of Greek and American Democracy, 1987
March 24, 1987
By the President of the United States
of America
A Proclamation
Among Greece’s most cherished and revered contributions to mankind are the ideals of freedom and democracy. Because these ideals have played a central role in the history of our Nation, it is most fitting that we observe a day in celebration of Greek independence and of our shared love of democracy.
One hundred and sixty-six years ago, inspired by the legacy of liberty and democracy left them by their ancestors, the Greek people began a long struggle in which they regained freedom. The same legacy has inspired many peoples throughout history. Those who framed our Declaration of Independence, and the Constitution whose bicentennial we celebrate this year, drew upon the political and philosophical experience of the ancient Greeks and their followers through the centuries.
By joining in the independence celebration of the Greek people, we pay special tribute to the democratic values that we in the United States, together with our friends and allies such as Greece, are committed to defend.
The Congress, by Public Law 99 – 532, has designated March 25, 1987, as “Greek Independence Day: A National Day of Celebration of Greek and American Democracy” and has authorized and requested the President to issue a proclamation in observance of this event.
Now, Therefore, I, Ronald Reagan, President of the United States of America, do hereby proclaim March 25, 1987, as Greek Independence Day: A National Day of Celebration of Greek and American Democracy, and I urge all Americans to join in appropriate ceremonies and activities to salute the Greek people and Greek independence.
In Witness Whereof, I have hereunto set my hand this twenty-fourth day of March, in the year of our Lord nineteen hundred and eighty-seven, and of the Independence of the United States of America the two hundred and eleventh.
Ronald Reagan
[Filed with the Office of the Federal Register, 3:06 p.m., March 25, 1987]”  http://www.reagan.utexas.edu/archives/speeches/1987/032487g.htm “
.
Β)  Το φούσκωμα του ελλείμματος δεν είναι πολιτική πράξη αλλά ποινικό αδίκημα, το οποίο έχει καταγγελθεί αμέτρητες φορές και έχει χρησιμοποιηθεί και αυτό ως αποδεικτικό στοιχείο των πραγματικών εγκληματικών προθέσεων όσων έχουν καταγγελθεί στην Χάγη. Συνεπώς, οι ¨τσακωμοί” είτε είναι έκτος τόπου και χρόνου, είτε προσπαθούν να αφαιρέσουν ευθύνες από κάποιους, είτε να αποσπάσουν την προσοχή από τρέχοντα θέματα.
Δείτε ενδεικτικά μερικές σχετικές καταγγελίες χρονολογικά:
α) Γιάννης Παπαθανασίου, τέως υπουργός οικονομικών στο βιβλίο του “Με τη γλώσσα των αριθμών, Η αλήθεια για την οικονομία” http://www.papathanassiou.gr/numbers.pdf – Δεκέμβριος 2010
γ) Ζωή Γεωργαντά: Έτσι «φούσκωσαν» το έλλειμμα του 2009 http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=92915&catID=2 16 Σεπτεμβρίου 2011
ε) Σαλεμή  στην Χάγη περιγράφοντας και συμπληρώνοντας την έγκληση μήνυση κατά Παπανδρέου ( 2 Μαρτίου 2012) :
“ …. – αρχές Οκτωβρίου του 2009 , άλλαξε την πρόβλεψη για το έλλειμμα του τρέχοντος έτους και ειδοποίησε έτσι ουσιαστικά τους πάντες, ότι δεν σκοπεύει να  μειώσει το έλλειμμα και να το πάει όσο πιο κοντά στο στόχο του 6% που η χώρα είχε για το 2009, αλλά να το αυξήσει.
Με τις κινήσεις του αυτές σε συνδυασμό και με τις υπόλοιπες που αναφέρω στη μήνυση, κατάφερε εκτός άλλων να προκαλέσει τη ραγδαία άνοδο των επιτοκιών δανεισμού της χώρας και την αύξηση του ελλείμματος της γενικής κυβέρνησης για το 2009. Αναφορικά με το έλλειμμα όμως,  απέδειξα ότι δεν δίστασε ακόμα και να το φουσκώσει με λογιστικές μαϊμουδιές ύψους τουλάχιστον  3,7%, μεταθέτοντας εσκεμμένα εισπράξεις του 2009 στο 2010 και πληρωμές του Δημοσίου από το 2010 στο 2009.
Συγκεκριμένα, προεκλογικά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλος,  είπε ότι για το οκτάμηνο, το έλλειμμα ήταν περίπου στο 8% του ΑΕΠ.  Παρά ταύτα, λίγες μέρες μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009, η νέα κυβέρνηση Παπανδρέου δήλωσε ότι η χώρα βρισκόταν σε κατάσταση εκτάτης ανάγκης λόγω των δημοσιονομικών της και ότι το έλλειμμα στο τέλος του χρόνου θα φτάσει στο 12,5% του ΑΕΠ . Αργότερα άλλαξε γνώμη και το ανέβασε σε 12,7%. Όταν ο κ. Προβόπουλος κατηγορήθηκε ότι εκτίμησε λάθος την κατάσταση για το τέλος του χρόνου,  απάντησε το αυτονόητο. Ότι δηλαδή υπήρχαν ακόμα τέσσερις μήνες μέχρι τη λήξη του έτους και δεν μπορούσε να ξέρει προκαταβολικά, ποιός θα κερδίσει τις εκλογές και ποιά πολιτική θα εφαρμόσει (βλπ μήνυση). Σε πρώτη φάση, όταν με το καινούργιο έτος ήρθε η ώρα των αριθμών, το έλλειμμα του 2009 έκλεισε σε 13,6 % και την επόμενη της επίσημης ανακοίνωσής του από την Eurostat,  ο  κ. Παπανδρέου προσέφυγε στη Τρόικα.  Αργότερα, βάσει καινούργιων στοιχειών που η Ελλάδα του κ. Παπανδρέου  έστειλε στην Ευρώπη,  το έλλειμμα αναθεωρήθηκε ξανά  σε 15,4 % του ΑΕΠ.   Στηριζόμενη σε αυτές τις εξελίξεις, στις δηλώσεις του κ. Προβόπουλου, του πρώην υπουργού οικονομικών, του πρώην αντιπρόεδρου της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας , άλλων δηλώσεων, δημοσιευμάτων  και αποδείξεων, ισχυρίσθηκα εγώ, ότι για να μπορεί να προσφύγει στη Τρόικα, ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του, εκτός άλλων,  φούσκωσε  επίτηδες το έλλειμμα του 2009  τουλάχιστον κατά 3,7%. Αυτό έλεγαν και οι αριθμοί των δύο προϋπολογισμών.
Από όσα βγήκαν στη δημοσιότητα μετά την κατάθεση της μηνύσεως  όμως, φαίνεται ότι το  εσκεμμένο φούσκωμα του ελλείμματος ήταν ακόμα μεγαλύτερο. Συγκεκριμένα, υψηλοί ιστάμενοι  της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας,  η οποία ιδρύθηκε από τον κ. Παπανδρέου ως ανεξάρτητη αρχή ελεγχόμενη θεωρητικά μόνο από την Βουλή,  κατήγγειλαν, ότι και μετά την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ, η τακτική της αλλοίωσης της πραγματικής εικόνας των δημοσιονομικών της χώρας συνεχίστηκε, με σκοπό τη λήψη ακόμα αυστηρότερων μέτρων λιτότητας και την παρουσίαση τους για άλλη μια φορά ως άκρως αναγκαίων.
Οι προαναφερόμενοι υπάλληλοι κατήγγειλαν :
1. ότι το 2009, περάστηκαν επίτηδες στα έξοδα της γενικής κυβέρνησης, δαπάνες  από ΔΕΚΟ, που άλλες χώρες δεν πέρναγαν,
2.  ότι αυτό έγινε χωρίς να προηγηθούν καν οι απαραίτητες μελέτες και έρευνες, προκειμένου να μπει μία επιχείρηση στη “γενική κυβέρνηση”,
3. ότι οι εκθέσεις τις ΕΛΣΤΑΤ δεν είναι νόμιμες,  καθώς δεν έχουν περάσει από το διοικητικό συμβούλιο έτσι όπως το καταστατικό απαιτεί,
4. ότι η ΕΛΣΤΑΤ δεν είναι ανεξάρτητη αρχή ελεγχόμενη από την Βουλή όπως θα έπρεπε,  αλλά από τον πρόεδρό της (υπάλληλο του ΔΝΤ) και την κυβέρνηση που τον διόρισε ως έμπιστο της.
Μετά τις καταγγελίες αυτές,  η κυβέρνηση και με διαδικασίες εξπρές, απέλυσε όλους όσους τις έκαναν.
Στις 22 Ιανουαρίου 2012 και βασιζόμενος στις μαρτυρικές καταθέσεις, που όπως αναφέρει στο πόρισμά του ότι , «ρητώς γίνεται λόγος για διόγκωση και αυθαίρετο προσδιορισμό του ελλείμματος του 2009», ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, διαβίβασε τη δικογραφία στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιω. Τέντε, ζητώντας να ενεργοποιηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών . Η δικογραφία «χρεώθηκε» στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή, ο οποίος  στις 31/01/2012  την προώθησε στη Βουλή, η οποία με τη σειρά της, αποφάσισε στις 23.02.2012 τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής  (Αρθ 86.3 Σ)  935 news | Εξεταστική για το έλλειμμα του 2009 αποφάσισε η Βουλή.http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_23/02/2012_429376
BREAKING NEWS – Prosecutors Ask For Papandreou & Papakonstantinou To Be Charged For Bloating 2009 Deficit  FRIDAY, JANUARY 20, 2012 http://hellasfrappe.blogspot.com/2012/01/breaking-story-criminal-charges-against.html, ELSTAT files submitted to the House  “A new “fire” has broken out in the political landscape of the country by the submission to the House of the Hellenic Statistical Authority case files, relating to the allegations about an artificial inflation of the revised 2009 deficit, by Deputy prosecutor of the Supreme Court Mr. Nicholas Pantelis ” http://www.protothema.gr/news-in-english/article/?aid=174203
Μόλις έγινε  το αίτημα για ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, η κυβέρνηση  ζήτησε την αντικατάσταση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη και του συναδέλφου του Σπύρου Μουζακίτη, λέγοντας ότι προσέβαλαν τη δικαιοσύνη! Οι δύο εισαγγελείς ερευνούσαν και την υπόθεση των CDS , που ανέφερα στη μήνυσή μου και για την οποία εντωμεταξύ ήρθαν στη δημοσιότητα πολλά άλλα στοιχεία, μερικά από  τα οποία προσκομίζω …”
στ) Ζωή Γεωργαντά: Το πραγματικό έλλειμμα του 2009 ήταν… 3,9% ένα από τα χαμηλότερα στην ΕΕ 17 Σεπτεμβρίου 2012 [Αυτό το δημοσίευμα το στείλαμε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στους ακόλουθους παραλήπτες: Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος eisag@otenet.gr, Ελληνική Αστυνομία press@hellenicpolice.gr, Γιάννης Αδαμόπουλος,  πρόεδρος του Δικηγορικού Σύλλογου Αθηνών info@gadamopoulos.gr, Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης dsthe@otenet.gr, Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων – Πρωτοδικείο Αθηνών endikeis@otenet.gr, info@ende.gr, Ίδρυμα Μαραγκοπούλου  <marangopoulos@mfhr.gr>;]

ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ : Δουλειά μας δεν είναι να ασχοληθούμε με τις δηλώσεις των ιδιωτών που καταχρηστικά ασκούν την εξουσία, αλλά να αποκαταστήσουμε το δημοκρατικό πολίτευμα. Και αυτό επειδή μόνο έτσι η Ελλάδα θα σωθεί και ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του καθώς στην δημοκρατία οι κατέχοντες δημόσια αξιώματα δεν τα κατέχουν μάταια, αλλά αποδίδουν πολύ περισσότερα από αυτά που παρέλαβαν επ΄ ωφελεία του λαού. Αν χρησιμοποιούν μάταια τα αξιώματα λογοδοτούν όταν έρθει ο καιρός και υποχρεούνται να αποζημιώσουν αυτούς που έβλαψαν.
Μέχρι να το πετύχουμε, να είστε βέβαιοι ότι όλες οι διαμάχες ανάμεσα στους ιθύνοντες γίνονται απλά και μόνο για το θεαθήναι και δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ