Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Συνελήφθη ο Άγγελος Φιλιππίδης - "Ήμουν στην Τουρκία. Δεν είπα ποτέ ότι ήμουν στις ΗΠΑ" - Τι λέει η αστυνομία

Σε διεθνές, μετατράπηκε το ένταλμα σύλληψης για τον Άγγελο Φιλιππίδη. Συνελήφθη στην Τουρκία. Τον πρόδωσε το κινητό του. Διαβάστε γιατί κατηγορείται

Συνελήφθη στην Τουρκία ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης.
Το ένταλμα σύλληψης μετράπηκε σε διεθνές το βράδυ της Παρασκευής, όταν και εκτελέστηκε (τη σύλληψη το βράδυ της Παρασκευής επιβεβαίωσε και ο συνήγορος του).
Η Ελληνική Αστυνομία ενημερώθηκε από τις τουρκικές αρχές ότι συνελήφθη ο 'Αγγελος Φιλιππίδης, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την εμπλοκή του στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές επίκειται η έκδοση του κ. Φιλιππίδη στην Ελλάδα, ενώ το Προξενείο δεν έχει δεχθεί αίτημα από τον κύριο Φιλιππίδη για παροχή οποιασδήποτε βοήθειας.
Ο Άγγελος Φιλιππίδης, εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο στην  Κωνσταντινούπολη, μέσω του κινητού του τηλεφώνου (το οποίο χρησιμοποιούσε διαρκώς) και όπως αποδείχθηκε δεν ήταν στις ΗΠΑ!
Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί τώρα, είναι το πώς βρέθηκε στην Τουρκία, καθώς ενώ μιλούσε στα ελληνικά ΜΜΕ, που ανέφεραν ότι είναι στις ΗΠΑ, δεν το είχε διαψεύσει, ούτε μία φορά.
Βαριές κατηγορίες
Για τον Άγγελο Φιλιππίδη ασκήθηκε δίωξη για απάτη σε βάρος του Δημοσίου με τις επιβαρυντικές περιστάσεις (ειδικότερες συνθήκες εγκληματικής δράσεως, αντικείμενο ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας) εκ της οποίας το όφελος που πέτυχε ή επεδίωξε ο δράστης ή η ζημία που προξενήθηκε είναι μεγαλύτερη των 150.000 ευρώ.
Στο πόρισμα της εισαγγελέως Π. Παπανδρέου, αναφέρεται ότι ενήργησε καταχρώμενος την θέση εμπιστοσύνης που κατείχε ως πρόεδρος του ΤΤ και εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες του οικονομικού συστήματος, με την διαχείρηση του οποίου ήταν επιφορτισμένος, προκειμένουν να επαυξήσει τις περιουσίες τρίτων (όπως στις περιπτώσεις των Κυριάκου ΓΡΙΒΕΑ/Αναστασίας ΒΑΤΣΙΚΑ, του Λαυρέντη ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ και του Δημήτρη ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ), ήτοι προς την κατεύθυνση της δημιουργίας πλούτου εκ μέρους των τελευταίων, ενόψει του ύψους και των όρων των επίμαχων κάθε φορά χρηματοδοτήσεων, βλάπτοντας την περιουσία του Δημοσίου"
Επίσης, αναφέρεται ότι από τον έλεγχο 6 τραπεζικών του λογαριασμών, προκύπτει ότι από το 2008 μέχρι το 2012, αυτοί έχουν τροφοδοτηθεί με σημαντικά ποσά, ορισμένα εκ των οποίων δεν μπορούν να διασταυρωθούν με τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα στοιχεία, όπως αποτυπώνονται στις φορολογικές δηλώσεις των οικείων ετών, ενώ επιπρόσθετα έχουν μέχρι σήμερα "άγνωστη προέλευση".
Σύμφωνα με το πόρισμα:
"Συμπερασματικά, από τον έλεγχο των ανωτέρω προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών του Αγγέλου ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ προκύπτει ότι από το έτος 2008 μέχρι και το 2012, αυτοί έχουν τροφοδοτηθεί με σημαντικό ποσα, ορισμένα εκ των οποίων δεν μπορούν να διασταυρωθούν με τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα στοιχεία, όπως αποτυπώνονται στις φορολογικές δηλώσεις των οικείων ετών, ενώ επιπρόσθετα έχουν μέχρι σήμερα άγνωστη προέλευση (επιταγές).
Τέλος σημειώνεται, ότι ο Άγγελος ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ, έχει συστήσει από κοινού, μεταξύ άλλων, με τον Μάριο ΒΑΡΟΤΣΗ, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Επενδυτικής Τραπεζικής και Θυγατρικών του Τ.Τ. και Πρόεδρο της Υπό-Επιτροπής Επενδύσεων σε εταιρικά ομόλογα (εισηγητικό όργανο του Τ.Τ.) (με ποσοστό 36% και 19,6% αντίστοιχα), την εταιρία με την επωνυμία «Master Holdings AD», με έδρα στο Μαυροβούνιο και αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών (στην αγγλική: Industry: consumer services, sector: travel and leisure, subsector: gambling), σε χρονικό σημείο που δεν κατέστη δυνατόν να προσδιοριστεί επακριβώς, αλλά πάντως εν ενεργεία τουλάχιστον από το έτος 2010 [βλ. αντίγραφο εκ της επίσημης ιστοσελίδας www.montenegroberza.com].
Εκ των ανωτέρω στοιχείων, συνάγεται ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις περί του ότι ο προαναφερόμενος πρώην Πρόεδρος του Τ.Τ., Αγγελος ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ, διαθέτει χρηματικά ποσά σε τόπους και με μορφή που δεν είναι ακόμη γνωστή, καθώς όπως προκύπτει από την φορολογική του δήλωση για το οικονομικό έτος 2011 και εξής διαθέτει περιουσία στο εξωτερικό. Επιπλέον, η ανωτέρω υποδομή του εν λόγω προσώπου στην αλλοδαπή, το εύρος της οποίας -λόγω της φύσεως των επίμαχων ευρημάτων αλλά και των εγγενών αδυναμιών του συστήματος αμοιβαίας δικαστικής συνδρομής με τις αλλοδαπές δικαστικές αρχές- δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί στο σύνολό του, συνιστούν παράλληλα, κατά την άποψή μας, και προπαρασκευή για τη διαφυγή αυτού στο εξωτερικό σε οποιοδήποτε χρόνο κρίνει ο ίδιος αναγκαίο. Η υποδομή αυτή είναι βέβαιο, από τα στοιχεία που προαναφέρθηκαν, ότι εξακολουθεί να υφίσταται. Τα ανωτέρω, καθιστούν το πρόσωπο αυτό όχι μόνον ύποπτο φυγής, από το χρονικό σημείο κατά το οποίο θα διαπιστώσει ότι τα συγκεντρωθέντα σε βάρος του στοιχεία από την Δικαιοσύνη θα μπορούσαν να κριθούν ικανά να τον οδηγήσουν στην φυλακή, αλλά και ύποπτο τέλεσης νέων εγκλημάτων ή παρέμβασης και αλλοίωσης της πραγματικής κατάστασης (λ.χ. με την μετακίνηση χρηματικών ποσών, την απόκρυψή και, εν τέλει, ανάσχεση του εκκρεμούς ελέγχου της Δικαιοσύνης), πράγμα πιθανολογούμενο και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεων που του αποδίδονται. Ενόψει δε του κύκλου των γνωριμιών και σχέσεων που ανέπτυξε ο προαναφερθείς, ένεκα και της υψηλόβαθμης θέσεως που κατείχε ως Πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, με επιχειρηματίες και λοιπούς παράγοντες της Χώρας, αλλά και με πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στην αλλοδαπή και στην Χώρα μας, κρίνεται ότι ο ίδιος δύναται να χρησιμοποιήσει ακόμα και τις διασυνδέσεις αυτές, είτε προκειμένου να συσκοτίσει ή τουλάχιστον να επιβραδύνει τις έρευνες των Δικαστικών Αρχών για ζητήματα που, λόγω του όγκου και της φύσεως των δεδομένων καθώς και των ιδιαίτερα χρονοβόρων διαδικασιών σε επίπεδο ελεγκτικού μηχανισμού και Δικαστικών Συνδρομών, δεν έχουν ακόμη διαλευκανθεί πλήρως, είτε προκειμένου να διαφύγει στο εξωτερικό. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να εκδοθεί, κατά την άποψή μας, τουλάχιστον σε βάρος του Αγγέλου ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ ένταλμα συλλήψεως".


Τι δήλωσε ο Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη. Υποστηρίζει ότι δεν είπε ότι ήταν στις ΗΠΑ και ότι πρόκειται για παρανόηση των ΜΜΕ
Διαψεύδει ότι ήταν στις ΗΠΑ, ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης,μετά τη σύλληψή του στην Τουρκία.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό RealFM, υποστήριξε ότι τα περί ταξιδιού στις ΗΠΑ, ήταν υπόθεση των δημοσιογράφων!
Το περίεργο είναι ότι ο ίδιος δεν διέψευσε ποτέ όλες αυτές τις μέρες ότι είναι στις ΗΠΑ και επαναλάμβανε ότι μόλις τελειώσει τις δουλειές του θα επιστρέψει για να καταθέσει.
"Είχα ενημερώσει ότι θα έρθω στην Αθήνα τη Δευτέρα το βράδυ. Για κάποιο λόγο με συνέλαβαν και θα έρθω Κυριακή".
Ερωτηθείς για το πού έγινε η σύλληψη, ο κ΄. Φιλιππίδης απάντησε ότι συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη, όπου βρισκόταν όλες αυτές τις μέρες
Πρόσθεσε ότι δεν κρυβόταν στην Τουρκία, αλλά ότι είχε νοικιάσει ξενοδοχείο με το όνομά του και τις κάρτες του.
"Επειδή συνήθως πάω Αμερική, ήταν υπόθεση των δημοσιογράφων ότι πήγα Αμερική. Το ταξίδι μου ήταν στη Μέση Ανατολή, προς Ντουμπάι και Μανίλα και τα ακύρωσα", είπε ο κ. Φιλιππίδης.
Ο Άγγελος Φιλιππίδης, δήλωσε ότι δεν είναι σε αστυνομικό τμήμα, αλλά σε χώρο, όπου θα καθοριστεί η διαδικασία επιστροφής του στην Ελλάδα.
Α. Βαρλάμης: Η σύλληψη έγινε το βράδυ της Παρασκευής
Το βράδυ της Παρασκευής στο ξενοδοχείο που διέμενε συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ Άγγελος Φιλιππίδης, σύμφωνα με τον συνήγορο Αθανάσιο Βαρλάμη.
Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος αναφέρει ότι ο εντολέας του συνελήφθη χθες το βράδυ σε ξενοδοχείο όπου διέμενε στην Κωνσταντινούπολη.
Τονίζει επίσης ο κ. Βαρλάμης, ότι από το μεσημέρι της Παρασκευής είχε ενημερώσει τον ανακριτή της υπόθεσης του ΤΤ κ. Γ. Ανδρεάδη ότι ο κατηγορούμενος θα εμφανιστεί τη Δευτέρα ενώπιον του.
http://news247.gr/


ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ


Η αστυνομία για τη σύλληψη του Αγγελου Φιλιππίδη

Η σύλληψη του 'Άγγελου Φιλιππίδη, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, έγινε χθες το βράδυ σε ξενοδοχείο που βρίσκεται στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη μετά από πληροφορίες που διαβίβασε η Ελληνική Αστυνομία στις τουρκικές αρχές. Ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ. αναζητείτο με διεθνές ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Κατά τη σύλληψη στο ξενοδοχείο βρέθηκε στην κατοχή του χρηματικό ποσό και συγκεκριμένα 311 λίρες Τουρκίας, 5.615 ευρώ, 1.005 λίρες Αγγλίας, 18.090 δολάρια Χονγκ - Κονγκ, 220 φράγκα Ελβετίας και 1.514 δολάρια ΗΠΑ. Παράλληλα, ο 'Άγγελος Φιλιππίδης είχε στην κατοχή του άδεια παραμονής στην Ελβετία και άδειες ικανότητας οδήγησης αλλοδαπών Αρχών, καθώς και δύο διαβατήρια ελληνικών Αρχών, εκ των οποίων το ένα είχε λήξει. Σύμφωνα με την αστυνομία, είχε μεταβεί από τη χώρα μας στην Κωνσταντινούπολη στις 03-01-2014, όπου και παρέμενε μέχρι τη σύλληψή του. 
http://www.real.gr/