Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Η σύμπλευση (με τη Χ.Α.) ως κοινοβουλευτική πρακτική

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ
29/11/2013
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ενοχλεί και προκαλεί οργίλες αντιδράσεις, αλλά είναι η αλήθεια:

Μέσα στη Βουλή το λεγόμενο «αντιμνημονιακό» μπλοκ ψηφίζει, συμπεριφέρεται και εκφράζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Υπάρχει ταύτιση και σύμπλευση.

«Είστε παράνομοι!», φώναξε η κ. Ζαρούλια κατά την ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας που περιελάμβανε την μείωση της τιμής των φαρμάκων και πήρε την ομάδα της και αποχώρησε.

«Η διεξαχθείσα ψηφοφορία είναι παράνομη ως απολύτως αντικανονιστική (sic) και αντισυνταγματική… Νόμιμο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν υπάρχει και δεν
θα γίνει δεκτή από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ», ανέφεραν στο έγγραφο που κατέθεσαν στο προεδρείο της  Βουλής ο γραμματέας της Κ.Ο και οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.κ. Βούτσης, Λαφαζάνης και Κουρουμπλής.

Αποχώρησαν και οι βουλευτές του κ. Καμμένου, αφού προηγουμένως είχε προηγηθεί ένα αλαλούμ, κατά το οποίο άλλοι συνέχιζαν να κάθονται στα έδρανά τους και άλλοι στέκονταν αμήχανα μπροστά στην πόρτα εξόδου και με τον κοινοβουλευτικό τους εκπρόσωπο να εξηγεί πως είναι… και απών και παρών!

Μιλάμε για μια ψηφοφορία κατά την οποία την τροπολογία μόλις είχαν υπερψηφίσει 164 βουλευτές, δηλαδή περισσότεροι από την πλειοψηφία της Δεδηλωμένης.

Είχε προηγηθεί μια συζήτηση – οχλαγωγία επί της διαδικασίας, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας κατά κράτος ηττηθεί επί της ουσίας, προτίμησε αυτή τη φορά να δώσει τη μάχη της διαδικασίας.

Μια διαδικασία που δεν είχε καν τεθεί από τον αρχηγό τους, ο οποίος μόλις την προηγουμένη είχε δώσει κοτζάμ συνέντευξη Τύπου, χωρία να θέσει κανένα τέτοιο θέμα.

Είχε απλώς ζητήσει να αποσυρθεί η τροπολογία και να μεσολαβήσει ένας δεκαήμερος διάλογος – μια ύποπτη και παρελκυστική τακτική, ώστε να μην προλάβει να τιμολογήσει το υπουργείο ως το τέλος του χρόνου.

Αυτό δεν ήταν το μοναδικό κρούσμα σύμπλευσης στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Είχαν προηγηθεί οι ψηφοφορίες επί τριών κυρώσεων.

Και ιδού τα αποτελέσματα:

Στην κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη δράση κατά της εμπορίας ανθρώπων, όχι ψήφισε η Χρυσή Αυγή και «παρών» το  ΚΚΕ.

Στην κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης με την Τουρκία στους τομείς τεχνολογιών πληροφορικής, επικοινωνιών και ταχυδρομικών υπηρεσιών, «όχι» ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Χρυσή Αυγή, οι ΑΝ.ΕΛ και το ΚΚΕ (το τελευταίο για να μην ευνοηθούν οι πολυεθνικές).

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε αρνητικά «αν και δεν διαφωνεί επί της ουσίας με τέτοιες συνεργασίες», ενώ Χ.Α. και ΑΝ.ΕΛ. επιδόθηκαν σε έντονη πατριδοκαπηλία και παρέστησαν και πάλι τους υπερπατριώτες και σωτήρες της πατρίδος.

Κατάφεραν δηλαδή να συμπλεύσουν, αν και δεν πολυσυμφωνούσαν μεταξύ τους.

Στην κύρωση της διακρατικής Συμφωνία για τη δημιουργία του Λειτουργικού Τμήματος Εναέριου Χώρου BLUE MED, που είχε υπογραφεί τον Οκτώβριο του 2012 από τους υπουργούς Μεταφορών Ελλάδας, Κύπρου, Ιταλίας και Μάλτας  και πάλι δεν ψήφισαν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών», αν και συμφωνούσε πως «ο επανασχεδιασμός των αεροδιαδρόμων της ΕΕ, θα διευκολύνει μια αυξανόμενη κινητικότητα» επειδή (μεταξύ άλλων) «αυτή τη στιγμή προωθείται η πλήρης ιδιωτικοποίηση των αερολιμένων και η ίδια η ενοποίηση του εναέριου χώρου θα γίνει και αυτή με όρους ιδιωτικοποίησης».

Η Χρυσή Αυγή ψήφισε αρνητικά, μιλώντας για «επανασχεδιασμό του εναέριου χώρου».

Οι ΑΝ.ΕΛ. ψήφισαν επίσης αρνητικά, επειδή πρόκειται για «μια ελλιπή και εν δυνάμει επικίνδυνη για τα συμφέροντα της χώρας, συμφωνία», θέτοντας θέματα γκρίζων ζωνών και FIR.

Και το ΚΚΕ είπε κι’ αυτό «όχι» γιατί «γίνεται με όρους που θέλει το κεφάλαιο».

Σ’ αυτόν το νέο γύρο πατριδοκαπηλίας και υπερπατριωτισμού τέθηκαν και θέματα προστασίας της Κύπρου – για μια συμφωνία που είχε υπογράψει η ίδια η Κύπρος και είχε υπογραφεί στη Λεμεσό!
Δηλαδή όλοι είναι προδότες πλην των δικών μας πατριωτών!
Και μιλάμε για μια συμφωνία που αφορά την ενιαία διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας, με σκοπό την οικονομία κλίμακας, τη βελτίωση της ασφάλειας των πτήσεων, τη μείωση των καθυστερήσεων, τη συντόμευση των διαδρομών, την ανάπτυξη του τουρισμού, ένα βήμα προς τον ενιαίο ευρωπαϊκό ουρανό.
Και ενώ ήταν ξεκαθαρισμένο πως δεν υπάρχει θέμα ενοποίησης των FIR και πως για την Ελλάδα έχουν εξαιρεθεί οι διάδρομοι αναχαιτίσεων.
Άρα, να μην παραπονούνται κάποιοι όταν κατηγορούνται για σύμπλευση – πολύ περισσότερο που, όπως προκύπτει από τα παραπάνω, πρόκειται για άχρηστες συμπλεύσεις.
Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου του σωτηρίου έτους 2013: Μια ημέρα, πολλές συμπλεύσεις…