Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Παγκόσμια ημέρα δικαιωμάτων παιδιού - Για ποια δικαιώματα παιδιών μιλάμε στην Ελλάδα του 2013;

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... pinakio.blogspot.gr
Δύο φορείς  (ΕΔΡΑ κ Μαζί για το Παιδί) παλεύουν για τα δικαιώματα 11.000 παιδιών στην Ελλάδα και παρουσιάζουν ορισμένα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία.
Παγκόσμια ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, σήμερα 20 Νοέμβριου. Κάποτε τέτοια μέρα ο νους όλων έτρεχε σε τριτοκοσμικές χώρες εκεί όπου τα παιδιά ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης.
Φέτος, δε χρειάζεται κανείς να «ταξιδέψει» τόσα χιλιόμετρα για να οσμίσει την εξαθλίωση καθώς σήμερα η Παγκόσμια ημέρα «γιορτάζεται» υπό την σκιά των αποκαλυπτικών ρεπορτάζ που θέλουν παιδιά να λιποθυμούν στα σχολεία από την ασιτία ή στην καλύτερη περίπτωση έχοντας για κολατσιό τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο μία φέτα ψωμί.
Το ίδιο σκληρή είναι η πραγματικότητα και σε φορείς που ασχολούνται με παιδιά. Οι άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτούς (σ.σ φορείς) προσπαθούν να κρατήσουν τα δικαιώματα των παιδιών στην ζωή, στην εκπαίδευση αλλά και στο αύριο σε αξιοπρεπή επίπεδα.
Διαβάστε την κατάσταση όπως αυτή σκιαγραφείται  μέσα από τα mini-report των φορέων: Έδρα και Μαζί για το Παιδί, οι οποίοι συνολικά φροντίζουν περίπου 11.000 παιδιά...


-Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. "ΕΔΡΑ"    

Η  Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. "ΕΔΡΑ",   σε συνεργασία με δήμους της Αττικής λειτουργεί  12 Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Συνολικά εξυπηρετεί 780 εκ των οποίων ένα σημαντικό ποσοστό είναι άπορα και ανασφάλιστα.
Πιο συγκεκριμένα  το 15,3% των εξυπηρετούμενων παιδιών, ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία.
Σαν αποτέλεσμα τα συγκεκριμένα παιδιά δεν  μπορούν να αξιολογηθούν από δημόσιους φορείς και ούτε κατ’ επέκταση να δικαιολογηθεί αποκαταστασιακό πρόγραμμα. 
Σημαντικό επίσης ρόλο στο αποκαταστασιακό πρόγραμμα παίζει και η έγκαιρη παρέμβαση στις όποιες δυσκολίες του παιδιού.
Έχει διαπιστωθεί ότι σε περιοχές όπου το κοινωνικό -οικονομικό -πολιτισμικό και μορφωτικό επίπεδο είναι πιο χαμηλό, η διάγνωση δυσκολιών άρα και η παρέμβαση καθυστερεί. Συγκεκριμένα σε περιοχές τις Δυτικής Αττικής το 60% των παιδιών που εντάσσονται στα αποκαταστασιακά προγράμματα είναι άνω των 6,5 ετών σε αντίθεση με περιοχές της Ανατολικής Αττικής όπου η παρέμβαση γίνεται μετά τα 4 έτη σε ποσοστό 80%.

 Ένωση «Μαζί για το Παιδί»


 Διαβάστε περισσότερα εδώ