Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Μήνυση για προδοσία της χώρας στον Πάγκαλο [βίντεο]

Την ποινική δίωξη και τη σύλληψη του Θεόδωρου Πάγκαλου στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας με αφορμή όσα δήλωσε για τις δραστηριότητες της ΕΥΠ, ζήτησε ο δικηγόρος Αγαμέμνων Τάτσης, πρώην γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος

του ΕΣΥΝ. 



Ο κ. Τάτσης ζητά να ασκηθεί εναντίον του πρώην Υπουργού δίωξη και να συλληφθεί εντός του αυτοφώρου, για τέλεση αδικημάτων των άρθρων 141 και 146 του ΠΚ, και άλλα.
ΠΚ αρθ. 141  Όποιος με πρόθεσή του και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέσει σε κίνδυνο διατάραξης φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάψου του με ξένο κράτος, τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών μέχρι τριών ετών. Αν τα αντίποινα επήλθαν πραγματικά εξαιτίας των ενεργειών του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών. 
ΠΚ Άρθρο 146 Παραβίαση μυστικών της Πολιτείας : Όποιος με πρόθεσή του και παράνομα παραδίδει ή αφήνει να περιέλθουν στην κατοχή ή τη γνώση άλλου έγγραφα, σχέδια ή άλλα πράγματα ή ειδήσεις που τα συμφέροντα της πολιτείας ή των συμμάχων της επιβάλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι σε ξένη κυβέρνηση, τιμωρείτια με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών. 
Τι υποστήριξε ο Θ. Πάγκαλος σε συνέντευξή του :
«Εγώ θα σας πω και θα σας φανεί παράξενο ότι κάποτε η ΕΥΠ είχε καταφέρει να παρακολουθεί όχι μόνο τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, αλλά και τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα. Και κάθε φορά που πήγαινα μαζί με τον καφέ μου και το κουλούρι μου, είχα στο γραφείο μου μια στοίβα με χαρτιά που μου έστελναν όχι όλα, αλλά αυτά που με ενδιέφεραν. Τον καιρό που ήμουν υπουργός (Εξωτερικών)…»
«Η ΕΥΠ ήταν, προς τιμήν της. Έγραψε μια ένδοξη σελίδα. Παρακολουθούσε με μηχανήματα και αντέγραφε σε μαγνητοταινίες τις δύο πρεσβείες, της Άγκυρας και της Αθήνας. Πλάκα μου κάνετε; (σ.σ. αν το έκανε νομίμως). Μα τι με ρωτάτε τώρα; Προφανώς κατασκόπευαν και με τεράστια επιτυχία! Κι αν το έστελναν μόνον στον υπουργό Εξωτερικών; Προφανώς και υπάρχουν τέσσερα πρόσωπα σε κάθε κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών, ο υπουργός Άμυνας και ο υπεύθυνος για την ΕΥΠ – που μπορεί να είναι ο υπουργός Εσωτερικών ή Προεδρίας, διότι κάποτε ήταν ο Αλέκος Παπαδόπουλος».


http://justiceforgreece.wordpress.com