Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Eκδήλωση για το ξινόμαυρο κρασί και το Spätzle από το Κολέγιο Περρωτής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Μας το έστειλε το Κολέγιο Περρωτής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής ..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ 
Στη Θεσσαλονίκη οι Έλληνες μαθαίνουν το Spätzle
και οι Γερμανοί το Ξινόμαυρο κρασί.

Στις 19 Μαΐου, το Κολέγιο Περρωτής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής οργάνωσε βραδιά με θέμα
«Το Ξινόμαυρο κρασί και η σύγχρονη Γερμανική κουζίνα.».  Παραβρέθηκαν περισσότεροι από 200 καλεσμένοι.  

Το ξινόμαυρο είναι μια αρχαία ποικιλία,  γηγενής στη Βόρειο Ελλάδα, που δίνει τανικά  κρασιά με έντονα αρώματα. Το ξινόμαυρο περνά σήμερα τη δεύτερη νιότη του στα χέρια μιας νέας γενιάς οινοποιών που συνδυάζουν την  οινολογική γνώση με την παράδοση και το μεράκι των γονέων τους. Συγχρόνως, η ποικιλία αυτή με το δυνατό terroir,  άρχισε τραβάει και Ευρωπαίους  οινοποιούς που πειραματίζονται με αφρώδεις οίνους.  

Η Γερμανία είναι σημαντική εξαγωγική αγορά για τα ποιοτικά, Ελληνικά κρασιά, που παλεύουν να χτίσουν ένα νέο, αφοσιωμένο, κοινό. Για να το πετύχουν αυτό θα πρέπει, εκτός των άλλων, να συνδέσουν το προϊόν τους με τις πρακτικές του σύγχρονου Γερμανού καταναλωτή. Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, το 60% των κρασιών καταναλώνονται στη Γερμανία στο σπίτι, πρέπει λοιπόν να δούμε πως το Ελληνικό κρασί δένει με τις επιλογές των Γερμανών foodies, όταν αυτοί οργανώνουν δείπνο στο σπίτι για φίλους ή για την οικογένεια. 

 Με την εκδήλωση αυτή, το Κολέγιο Περρωτής,  με την βοήθεια  δεκατεσσάρων οινοποιών και με βάση τις συνταγές της σεφ και συγγραφέα  Jotta Mitsiou Polychronidou ανέδειξε την ικανότητα του Ελληνικού κρασιού να δέσει με την σύγχρονή Γερμανική κουζίνα.

Την Ευρωπαϊκή νότα της βραδιάς έδωσαν ο Pasquale Lembo, ιδιοκτήτης εστιατορίου της πόλης που παρουσίασε την Ιταλική οινική πορεία και ο Ολλανδός οινοποιός Laurens Hartman που πρότεινε μια νέα ματιά για τις δυνατότητες  του Ξινόμαυρου.  


https://www.facebook.com/pages/Perrotis-College/135011496521638?fref=ts