Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Νέα για τον ν.3869/10 των υπερχρεωμένων νοικοκυριών

Μας το έστειλε ο Αθανάσιος Τζήμας..... Ευχαριστούμε πολύ

Πολλοί κάνουν τους ιδωμένες είναι έτσι όμως;; όπως αναφέραμε στα παλαιότερα μας δημοσιεύματα, θα επερχόταν αλλαγές (τροποποιήσεις στον άνω νόμο), αυτό τελικά  και έγινε .
Η συμβολή στην διευθέτηση της αιτήσεως όσο κατά την διαδικασία όσο και για την κατάθεση της
αίτησης στο δικαστήριο, των δικηγόρων και των συμβούλων τραπεζοασφαλιστικών, είναι αναγκαία διότι :  ΔΕΝ αρκεί μόνο η κατάθεση της αίτησης και η αναστολή των περαιτέρω ένδικών μέτρων που πιθανών να εκκρεμούν κατά του αιτούντος από τις προγενέστερες διαδικασίες των τραπεζών σε βάρος του πελάτη, χρειάζεται και είναι αναγκαία η προβλέψει όλων των νέων στοιχείων που θα προκύψουν έως την συζήτηση της αιτήσεως.
Ειδικότερα:
Η πιθανή αλλαγή των εισοδημάτων του πελάτη είτε πριν είτε μετά την απόφαση μεταβάλει τα δεδομένα και θα πρέπει ο αιτών να γνωστοποιήσει τις μεταβολές αυτές στους πιστωτές και στο δικαστήριο. Ακολούθως η τακτική που θα πρέπει να ακολουθηθεί και πριν την κατάθεση της αιτήσεως, είναι η αναστολή και ανακοπή όλων των προγενέστερων διαδικασιών των τραπεζών.
Έτσι σε περίπτωση αλλαγής του ν.3869/10 ο δανειολήπτης έχει και μια δεύτερη δικλίδα ασφαλείας για να μην χάσει το σπίτι του. Επομένως ΔΕΝ είναι καθόλου εύκολη όπως κάποιοι παρουσιάζουν την διαδικασία ένταξης στον ν.3869/10, άλλωστε και οι φορείς που βοηθούν σε αυτό, ομολογούν ότι πρέπει και είναι απαραίτητοι η συμβολή δικηγόρων και συμβούλων έτσι ώστε να επιτευχθεί όσο το δυνατόν η καλύτερη απόφαση και οι κατάλληλες δικλίδες ασφαλείας για τον δανειολήπτη. Αυτό καθίσταται   απαραίτητο περισσότερο όταν έχουμε ακίνητη και κινητή περιουσία, ακόμη και μια και μοναδική κατοικία.
Οι τράπεζες είδη προσπαθούν να επιτύχουν διάφορες αλλαγές στον νόμο, όπως είναι η αντικειμενική αξία ακινήτων ή εγγραφή προσημειώσεων στα καταναλωτικά δάνεια και όχι μόνο.