Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

«Θαύμα» από ομογενή νευροχειρούργο "αφιλοκερδώς" στην Αυστραλία - 10000000000000000000000000000 likes!!!


Ο ομογενής νευροχειρούργος του Παιδικού Νοσοκομείου Monash της Μελβούρνης, Δρ. Χρήστος Ξένος, συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα στους επιστήμονες της Αυστραλίας που μπορούν να κάνουν… «θαύματα». Εφαρμόζοντας μία επαναστατική μέθοδο κατάφερε να
αφαιρέσει όγκο, μεγέθους όσο μία μπάλα του φούτι από τον εγκέφαλο του 14 μόλις μηνών Ivan Joe Leo και να χαρίσει στο νεαρό αγοράκι το δικαίωμα στη ζωή. Το επιστημονικό αυτό επίτευγμα του ομογενή νευροχειρούργου αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς ότι προσέφερε όλες τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς.
Ο εφιάλτης της κ. Τζόσελιν Σάρι από την Παπούα-Νέα Γουϊνέα, άρχισε πριν από περίπου 18 μήνες. Ήταν μόλις τριών μηνών ο Ivan Joe όταν η μητέρα του, νοσοκόμα στο επάγγελμα, άρχισε να βλέπει ένα εξόγκωμα στο κεφάλι του μωρού της το οποίο μεγάλωνε μέρα με τη μέρα. Μέσα σε έξι μήνες από τότε το εξόγκωμα είχε πλέον φτάσει το μέγεθος μίας μπάλας του τένις και τίποτα δεν έδειχνε ότι θα υποχωρούσε.
Η μητέρα του απευθύνθηκε σε νοσοκομείο της Παπούα-Νέας Γουϊνέας που της είπαν ότι το μωρό είχε αναπτύξει υγρό στο κεφάλι και ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε για να αποτρέψουν το μοιραίο. Η μόνη ελπίδα της κ. Σάρι ήταν να πάει στο εξωτερικό για να προσπαθήσει να σώσει το παιδί της αλλά η οικονομική της κατάσταση δεν της το επέτρεπε. Έτσι το μόνο που μπορούσε να κάνει η άμοιρη μάνα ήταν να βλέπει το παιδί της να αργοπεθαίνει, ακίνητο στο κρεβάτι και τον όγκο να μεγαλώνει. Ακόμα και το τρίχρονο αδερφάκι του Ivan φοβόταν να πλησιάσει το αδερφάκι του, λέγοντας στη μητέρα του ότι αυτό το μωρό «δεν είναι καλό γιατί έχει δύο κεφάλια».
Ένας φιλανθρωπικός οργανισμός της Αυστραλίας που δραστηριοποιείται στη μικρή αυτή χώρα του Ειρηνικού, με την επωνυμία Moira Kelly’s Children’s First Foundation έμαθε για το δράμα της απελπισμένης μητέρας και ανέλαβε τη μεταφορά του παιδιού στην Αυστραλία κα, τόσο το Νοσοκομείο Παίδων του Monash όσο και οι θεράποντες γιατροί που ανέλαβαν τον Ivan προσφέρθηκαν να βοηθήσουν αφιλοκερδώς τον 14μηνο του Ivan.
Όπως ανέφερε ο κ. Ξένος στο «Νέο Κόσμο», το θέαμα που αντίκρισε όταν είδε για πρώτη φορά τον Ivan, ήταν πρωτόγνωρο. «Ο μικρός Ivan όντως φαινόταν να έχει δύο κεφάλια» μας είπε.
Η διάγνωση του ομογενή νευροχειρούργου όσον αφορά το τι μπορεί να προκάλεσε τον όγκο ήταν ότι ο μικρός ανέπτυξε κρανιακή εγκεφαλοκήλη λόγω κατάγματος στο κρανίο του κατά την διάρκεια του τοκετού. 

Η συνέχεια εδώ