Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΔΝΤ και καθυστερήσεις σκοτώνουν την καρδιά! Τι έγινε στις άλλες χώρες που πέρασε η τρόικα

Ακόμη και …μοιραία μπορεί τελικά να αποδειχθεί για πολλούς Έλληνες η παρουσία του ΔΝΤ στη χώρα μας καθώς ειδικοί επιστήμονες προειδοποιούν ότι από όπου και να έχουν περάσει οι διεθνείς

δανειστές, αυξάνονται κατακόρυφα τα εμφράγματα. 
Η τροϊκανοί λοιπόν σε συνδυασμό με την καθυστέρηση που παρατηρείται στην ειδοποίηση του ΕΚΑΒ και συνεπώς της άφιξης στο νοσοκομείο, είναι οι βασικές αιτίες που πολλοί  Έλληνες χάνουν τη ζωή τους. Διαβάστε αναλυτικά πως το ΔΝΤ και η αργοπορία επηρεάζουν την καρδιά. 

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο το ΔΝΤ βλάπτει σοβαρά την υγεία των Ελλήνων. Όπως άλλωστε έβλαψε και των άλλων χωρών από όπου πέρασε.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Διαβήτη, Παραγόντων Κινδύνου & Καρδιάς (Ε.ΔΙ.ΠΑ.Κ.Κ.), κ. Στέφανος Φούσας και ο Αντιπρόεδρος του Ε.ΔΙ.ΠΑ.Κ.Κ., κ. Ανδρέας Μελιδώνης, οι χώρες με ΔΝΤ εμφάνισαν κατακόρυφη αύξηση των εμφραγμάτων. Όπως τόνισαν χαρακτηριστικά: «σύμφωνα με τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες του κόσμου στις οποίες εφαρμόζεται, ή εφαρμόστηκε, η πολιτική «διάσωσης» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (Δ.Ν.Τ.) Ρωσία, Τουρκία, Εσθονία κτλ, τον τελευταίο καιρό παρατηρείται ανησυχητική αύξηση του ποσοστού εμφραγμάτων, η οποία είναι απότοκη του «φονικού» συνδυασμού ύπαρξης των οργανικών παραγόντων κινδύνου και της ψυχολογικής καταρράκωσης που έχει επιφέρει στον πληθυσμό η έντονη οικονομική δυσπραγία από τα σκληρά μέτρα του Δ.Ν.Τ. ».

Με αυτά τα δεδομένα, η αλλαγή του τρόπου ζωής όλων μας, με την καταπολέμηση των κυριότερων παραγόντων κινδύνου εμφάνισης εμφράγματος, όπως η υπέρταση, το κάπνισμα, ο σακχαρώδης διαβήτης, η παχυσαρκία, η έλλειψη σωματικής άσκησης, οι υψηλές τιμές χοληστερόλης στο αίμα και το άγχος, αποτελεί, σε κάθε περίπτωση, αδήριτη ανάγκη.

Εάν ληφθεί, μάλιστα, υπόψη και το γεγονός ότι στη χώρα μας, όπως εκτιμούν οι ειδικοί, το 35,2% του πληθυσμού είναι υπέρβαροι, ενώ το 22,5% παχύσαρκοι, καθώς και ότι οι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη ανέρχονται σε ποσοστό 10% του συνολικού πληθυσμού, γίνεται αντιληπτό ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα προληπτικά μέτρα για την ορθή αντιμετώπιση των οξέων καρδιαγγειακών συμβαμάτων, τα οποία, τελικά, αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες  «μάστιγες» του σύγχρονου κόσμου.
Και δεν είναι μόνο αυτά. Το έμφραγμα του μυοκαρδίου παραμένει η κύρια αιτία θνητότητας, με τους επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και να τονίζουν την ανάγκη άμεσης κλήσης για πρώτες βοήθειες και έγκαιρης άφιξης του ασθενούς στο νοσοκομείο, η οποία σήμερα κρίνεται χρονικά προβληματική, καθώς οι εμφραγματίες, ή το περιβάλλον τους, καθυστερούν αδικαιολόγητα να ειδοποιήσουν το Ε.Κ.Α.Β. 
 Δυστυχώς σήμερα, επεσήμανε ο κ. Φούσας, 1 στους 5 εμφραγματίες δεν προλαβαίνει να φτάσει εν ζωή στο νοσοκομείο. Είναι σημαντικό με την εμφάνιση του πόνου στο στήθος ο ασθενής να πάρει μία ασπιρίνη, να καλέσει αμέσως το Ε.Κ.Α.Β. και να μεταφερθεί το συντομότερο δυνατό στο νοσοκομείο για αντιμετώπιση και θεραπεία.

http://www.iatropedia.gr/articles/read/2378