Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Έκλεισαν τα 19 από τα 22 νυχτερινά κέντρα στην περιοχή του αεροδρομίου Θεσσ/νίκης


Τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στη Θεσσαλονίκη έχει επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό η οικονομική κρίση, οδηγώντας...
στο λουκέτο πολλά από αυτά. Πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του αεροδρομίου, τα εναπομείναντα κέντρα
μετριούνται πλέον στα δάχτυλα. «Από 22 νυχτερινά μαγαζιά το 2009, πλέον λειτουργούν κανονικά στην περιοχή του αεροδρομίου μόνο τρία», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Κέντρων Διασκέδασης «Μέθεξις», Ιγνάτιος Μάγκος, σύμφωνα με τον οποίο, ενώ οι Έλληνες επιθυμούν ακόμη, σε αναλλοίωτο βαθμό, να διασκεδάζουν όπως τα προηγούμενα χρόνια, δυσκολεύονται να επιχειρήσουν τακτικά μια νυχτερινή έξοδο, λόγω οικονομικής αδυναμίας.
Το κλείσιμο των καταστημάτων αυτών είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν άνεργοι εκατοντάδες άνθρωποι, καθώς τα 19 καταστήματα, που διέκοψαν τη λειτουργία τους, απασχολούσαν κατά μέσο όρο 40-50 άτομα έκαστο, συμπεριλαμβανόμενων σερβιτόρων, τραγουδιστών και τραγουδιστριών, μουσικών, καθαριστών κτλ, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ενδεχόμενες έμμεσες απώλειες για τα περιφερειακά επαγγέλματα (π.χ., υπάλληλοι σε κάβες, προμηθευτές κτλ).
Όπως εκτιμάται, το 60% του κλάδου της νυχτερινής διασκέδασης έχει κλείσει την τελευταία 3ετία, φαινόμενο που ο κ. Μάγκος θεωρεί ότι έχει επεκταθεί στο σύνολο της χώρας.
«Πανελλαδικά, οι κάβες δηλώνουν μια πτώση της τάξης του 40% στην κατανάλωση ποτών από τους μεγάλους πελάτες τους, δηλαδή τα μαγαζιά. Ο τζίρος των κέντρων διασκέδασης εκτιμούμε ότι έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 50% τα τελευταία χρόνια. Κι αυτό γιατί ακόμη και στα μαγαζιά που παραμένουν σε λειτουργία και γεμίζουν, οι πελάτες καταναλώνουν μόνο τα απαραίτητα για την είσοδό τους και μένουν σε αυτά όλο το βράδυ», σημειώνει.
'Όπως υποστηρίζει, αν κάποτε οι ιδιοκτήτες των νυχτερινών κέντρων εθεωρείτο ότι βγάζουν πολλά λεφτά, σήμερα «ο καλύτερος απλά μπορεί να συντηρεί τον χώρο του για να μην τον χάσει».