Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Το Μνημόνιο είναι Ευτυχία!!!

Μας το έστειλε ο Κωνσταντίνος Λασκαρίδης..... Ευχαριστούμε πολύ
 Γιοχάνες Χαν: «Η ΕΕ να μη χαριστεί στην Ελλάδα- Πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις»
Tην ανάγκη οι Έλληνες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να συμβάλλουν οι ίδιοι
στην ανάκαμψη της εθνικής τους οικονομίας, επεσήμανε ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιοχάνες Χαν.
Μιλώντας σε εκπομπή της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης, για τις εξελίξεις στην Ευρώπη, ο κ. Χαν εξέφρασε την άποψη ότι οι όροι της δανειακής σύμβασης με την Ελλάδα δεν τίθενται σε αναδιαπραγμάτευση, ενώ σημειώσε ότι η απαραίτητη ανάπτυξη στην ΕΕ, δεν επιτρέπεται να οδηγήσει σε αύξηση του δημόσιου χρέους.
Συμπλήρωσε δε ότι η ΕΕ θα πρέπει να είναι προσεκτική απέναντι στην Ελλάδα, διότι, όπως υποστήριξε, «υπερβολική γενναιοδωρία» απέναντι στους Έλληνες μπορεί να οδηγήσει σε καθυστέρηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.
Στην ίδια εκπομπή, ο Αυστριακός οικονομολόγος Φριτς Μπρόις, του γνωστού αυστριακού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών, τάχτηκε υπέρ μιας προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ώστε, όπως ισχυρίστηκε, να μπορέσει να ανακάμψει οικονομικά και έπειτα να ενταχτεί εκ νέου στη Νομισματική Ένωση.
Ο ίδιος θεωρεί πως αυτό που ζει σήμερα η Ευρώπη δεν είναι μόνο μία οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση, αλλά μια βαθιά πολιτική κρίση, καθώς έχουν καταρρεύσει πολλές κυβερνήσεις, παραχωρώντας τη θέση τους, όπως στην περίπτωση της Ιταλίας και της Ελλάδας, σε κυβερνήσεις τεχνοκρατών.


Όλι Ρεν: Συνεχίστε τα μέτρα λιτότητας παρά τις συνέπειες για τους πολίτες
Έκκληση προς τις χώρες της Ευρωζώνης να μην χαλαρώσουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να να αντιμετωπίσουν τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα απηύθυνε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Όλι Ρεν.
Τα υγιή δημόσια οικονομικά είναι ουσιώδους σημασίας για να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη είπε ο Όλι Ρεν ενώ συνέχισε λέγοντας πως οι περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης προσπαθούν να μειώσουν τα ελλείμματα ακολουθώντας πολιτική λιτότητας, συχνά με μεγάλο κόστος για τους πολίτες και για τις πιθανότητες οικονομικής ανάπτυξης.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος κάλεσε στην συνέχεια τις χώρες να συνεχίσουν την πορεία αυτή παρά τις συνέπειες που βιώνουν οι πολίτες. «Τα υγιή δημόσια οικονομικά είναι -και θα παραμείνουν- ο ακρογωνιαίος λίθος της στρατηγικής μας. Είναι αναγκαία προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη», είπε σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σύμφωνα με αποσπάσματα που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του στις Βρυξέλλες.
Η χαλάρωση των μέτρων θα μπορούσε, «στην καλύτερη περίπτωση να οδηγήσει σε πρόσκαιρη ανακούφιση όμως πολύ σύντομα θα έθετε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική βιωσιμότητα σε πολλές χώρες-μέλη, ιδίως μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε.
«Πρέπει να διατηρήσουμε την ορμή του κύματος μεταρρυθμίσεων που παρατηρείται σήμερα στην Ευρώπη, ιδίως στις χώρες που τις χρειάζονται (τις μεταρρυθμίσεις) περισσότερο. Η Ιταλία και η Ισπανία κάνουν αποφασιστικές ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση», σημείωσε.
Όσον αφορά την Ελλάδα, ο Όλι Ρεν είπε πως ο ρυθμός με τον οποίον εξελίσσονται τα πράγματα έχει πέσει και αυτό είναι μία συνέπεια της έλλειψης της εθνικής ενότητας, των κατεστημένων συμφερόντων, και της αδύναμης διαχειριστικής ικανότητας. Δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφέρει πως το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων έχει σχεδιαστεί για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.