Το Γερμανικό Focus ανακαλύπτει στοιχεία ερευνητών του Πανεπιστημίου RWTH του Άαχεν που βγάζουν ως συμπέρασμα ότι φονικά τσουνάμι έχουν χτυπήσει τις ακτές τις Ελλάδας και ότι οι
εκτιμήσεις αυτές έχουν υποτιμηθεί.
Προφανώς με στόχο να χτυπήσει τον τουρισμό στην Ελλάδα αναφέρει το άρθρο του περιοδικού πως, τους καλοκαιρινούς μήνες με την κολύμβηση στις παραλίες ελοχεύει ο κίνδυνος από παλιρροϊκά κύματα όχι μόνο στις Νότιες ακτές που ήταν γνωστό μέχρι τώρα αλλά και στις Βόρειες.
Μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο.....
"Σεισμολογικού Society of America" στο Σαν Ντιέγκο στην πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Προτείνει πως, βορειοανατολική ακτή θα πρέπει να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των περιοχών της Ελλάδας που είναι επιρρεπείς για τσουνάμι.
Το 479 πχ ο Ηρόδοτος περιγράφει τεράστια κύματα παρέσυραν τους Πέρσες μετά την επίθεση τους στην πόλη Ποτίδαια του βορά.
Ο Κλάους Reicherter καθηγητής στο Πολυτεχνείο του Άαχεν αναφέρει πως ο κρατήρας του ηφαιστείου της Σαντορίνης είναι ξανά ενεργός. Τα δεδομένα των GPS δείχνουν ότι το υποθαλάσσιο ηφαίστειο, τους τελευταίους μήνες έχει μετακινηθεί κατά μερικά εκατοστά, όπως μια διεθνής ομάδα ερευνητών στο περιοδικό "Geophysical Research Letters," εξήγησε πρόσφατα.
Στο τέλος επισημαίνει το άρθρο του περιοδικού Focus πως αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το ηφαίστειο θα εκραγεί τα επόμενα χρόνια. Στην Σαντορίνη ο κρατήρας έχει από τις 9 Ιανουάριου 2011 μετά από περισσότερα 60 χρόνια αδράνειας, έχει μπει σε φάση ενεργοποίησης, με μια σειρά από σεισμούς.
http://www.triklopodia.com/