Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Η 97η επέτειος της γενοκτονίας των Αρμένιων

Μας το έστειλε ο Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος.... Ευχαριστούμε πολύ
Του Φάνη Μαλκίδη

Το Πινάκιο έχει την τιμή να φιλοξενεί  το άρθρο του  λέκτορα του Πανεπιστημίου Θράκης
 Φάνη Μαλκίδη για την 97η επέτειο γενοκτονίας των Αρμενίων. Μια άποψη από έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει τη ζωή του και την επιστήμη του στις γενοκτονίες των Αρμενίων και των Ποντίων, αξίζει το χρόνο σας αλλά και λίγο χώρο στην άκρη του μυαλού σας αφού θα λειτουργήσει σαν ασπίδα σε αυτούς που σας θέλουν ανιστόρητους

Οι αποφάσεις κοινοβουλίων, διεθνών οργανισμών και θεσμών της αυτοδιοίκησης σε όλο τον πλανήτη, για την Γενοκτονία των Αρμενίων, αποτελούν μία ιστορική στιγμή, όχι μόνο για τον αρμενικό λαό, αλλά και για κάθε δημοκράτη και άνθρωπο ο οποίος υποστηρίζει την ιστορία, το δίκαιο και την αλήθεια. 
Οι πρωτοβουλίες ανάδειξης της γενοκτονίας παρά τις πιέσεις, μη διπλωματικές και πολύ ωμές από πολλές πλευρές, πολλοί λαοί έχουν κατορθώσει να περάσουν ψηφίσματα για τη Γενοκτονία, για το γεγονός, όπως έγραφε ο αμερικανός διπλωμάτης Henry Morgenthaou
«ότι οι τουρκικές αρχές έδωσαν διαταγή να εφαρμοστεί το μέτρο των εκτοπίσεων και δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να απαγγείλουν την καταδίκη σε θάνατο ενός ολόκληρου λαού».

Η γενοκτονία 1.500.000 Αρμενίων στις αρχές του 20ου αιώνα, μία γενοκτονία, η οποία αφού δεν τιμωρήθηκε έγινε πρόδρομος και για άλλα μαζικά εγκλήματα- ο Χίτλερ πριν ξεκινήσει το Ολοκαύτωμα είχε πει «ποιος θυμάται τους Αρμένιους»- αποτέλεσε μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου το κυρίαρχο ζήτημα της αρμενικής πολιτικής. Είναι αξιοθαύμαστη η δραστηριότητα της αρμενικής διασποράς, η οποία, κατόρθωσε να αναδείξει το ζήτημα ήδη από την περίοδο που συζητήθηκε για πρώτη φορά η τιμωρία των υπευθύνων του Ολοκαυτώματος. Μία στάση που τηρείται από όλους με συνέπεια, όπου και εάν βρίσκονται και αγωνίζονται για την αναγνώριση της Γενοκτονίας.
Διαβάστε επίσης: http://malkidis.blogspot.com/2012/04/24-97.html 
και Δείτε: