Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Οι αμαρτωλές περιπλανήσεις του Αρχιμανδρίτη

Ντόμινο αποκαλύψεων επήλθε μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης του αρχιμανδρίτη Θεόκλητου Ρένεση και τις ανατριχιαστικές πράξεις του, εις βάρος ανηλίκων, που
προκάλεσαν σοκ στο πανελλήνιο.

Κάθε μέρα που περνά, ξεφυτρώνουν νέες υποθέσεις που αφορούν τον ιερέα, ο οποίος ασελγούσε συστηματικά εις βάρος ανήλικων αγοριών και ενός ενήλικα που αντιμετωπίζει σοβαρά διανοητικά προβλήματα.

Πολίτες και θύματα που βίωσαν από κοντά τη φρίκη στα χέρια του αρχιμανδρίτη ανοίγουν το στόμα και καταγγέλλουν τη δράση του, η οποία, σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στη zougla.gr, είναι πολύχρονη. Απλώς το περιστατικό στο Μενίδι -που οδήγησε στη σύλληψή του- ήταν η κορυφή του παγόβουνου. Από τις περιοχές όπου πέρασε ως εφημέριος, ο Θεόκλητος Ρένεσης άφησε το στίγμα του! 

Δειλά δειλά έγιναν οι πρώτες καταγγελίες στο νησί της Νάξου. Eπίσης, βάσει καταγγελιών, ερευνώνται τα έργα και ημέραι του στη Ζάκυνθο όταν ήταν ιερέας στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στα Γκρεμνά, για παρόμοιες περιπτώσεις… Νησιά, όπου «μεγαλούργησε» ο ιερέας-τέρας! 

Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, ήδη η Αστυνομική Διεύθυνση Σύρου διεξάγει έρευνα, σε συνεργασία με το Α.Τ. Φιλωτίου. Οι καταγγελίες είναι αρκετές, μεταξύ αυτών για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων και διακεκριμένες φθορές κατά την περίοδο 2010-2011, οπότε και ζούσε στο νησί και στην κοινότητα της Κωμιακής. Επίσης ερευνώνται περιστατικά που αφορούν ασέλγεια ανηλίκων. Ήδη ο φάκελος διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα Νάξου.



Νέες καταγγελίες

Μετά τα όσα αποκάλυψε η zougla.gr για τον αρχιμανδρίτη και τη δράση του στο Μενίδι, ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία της Κορωνίδας. Ο «ιερέας» είχε προκαλέσει ποικίλα σχόλια στην περιοχή και επί ένα χρόνο που παρέμεινε στην Κωμιακή, ξεσήκωσε το ποίμνιο με τις πράξεις του.

Σύμφωνα με τους κατοίκους και τα τοπικά ΜΜΕ, είχε βάψει τις Αγιογραφίες στη Θεοσκέπαστη, είχε γκρεμίσει το τέμπλο στον Αϊ Γιώργη (βυζαντινός ναός του 1216) κι ακόμα, σε ανύποπτο χρόνο, είχε «μαζέψει» διάφορα αντικείμενα από τον ιερό ναό, όπως ευαγγέλια, καντήλια κ.λπ., μεγάλης ιστορικής αξίας και σημασίας, με την αιτιολογία ότι θα φροντίσει για τη συντήρησή τους.

Ο Θεόκλητος φυγάδευσε τα «αντικείμενα» σπίτι του, στη συνέχεια τα πήρε μαζί του στην Αθήνα και σε μία εβδομάδα περίπου τα επέστρεψε στον ιερό ναό, χωρίς κανείς να γνωρίζει τι έγινε στο διάστημα που μεσολάβησε… και κατά πόσο αυτά που επιστράφηκαν ήταν τα ίδια με αυτά που είχε πάρει.

Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Κορωνίδας είχε αντιδράσει έντονα για το γεγονός. Αποφασίστηκε, μάλιστα, τότε να ζητηθεί από τον δήμο να παρέμβει στην Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, προκειμένου να κάνει σχετικό έλεγχο στα αντικείμενα τα οποία επέστρεψε ο αρχιμανδρίτης, αλλά και στις αυθαίρετες παρεμβάσεις του στις εκκλησίες του χωριού, κάτι το οποίο δεν έγινε.

Διαβάστε επίσης:

"Τέρας ηθικής" ο αρχιμανδρίτης

http://www.zougla.gr/greece/article/i-amartoles-periplanisis-tou-arximandriti