Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΕΜΜΕΣΗΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗΣ



ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΕΜΜΕΣΗΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ …………….
                             
  ·        ΣΎΣΤΑΣΗ κόλαφο αποτελεί για τις ευρωπαϊκές τράπεζες και τις εποπτικές
αρχές, η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ της 21ης Σεπτεμβρίου 2011 σχετικά με τον δανεισμό σε ξένο νόμισμα (ΕΣΣΚ / 2011/1).

·        Οι αγαπημένοι μας εταίροι  αποφάσισαν την 21η Σεπτεμβρίου 2011 να σκεφτούν τον δανειολήπτη ο οποίος ΔΕΝ έχει σωστή πληροφόρηση.  Αποφασίζοντας ότι:




·        Η πληροφόρηση σχετικά με τον δανεισμό εφεξής θα πρέπει να είναι επαρκής, προκειμένου οι δανειολήπτες να είναι σε θέση να λαμβάνουν εμπεριστατωμένες και συνετές αποφάσεις, θα πρέπει δε να περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον τις επιπτώσεις που θα είχε στις δόσεις του δανείου μια ΣΟΒΑΡΗ υποτίμηση.

·        ΔΕΝ μας είπαν όμως οι εταίροι μας, όταν και αυτοί είναι συνυπεύθυνοι για την επί σειρά τριών ετών  και ΠΛΕΟΝ  ύφεσης στην Χώρα, ποιος ευθύνεται που ΔΕΝ μπορούν οι δανειολήπτες ΠΛΕΟΝ να αποπληρώσουν τα  ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ τους δάνεια;;;  Μήπως όταν ελάμβαναν οι δανειολήπτες Έλληνες  τα δάνεια τους και υπέγραφαν με δεδομένο ότι η Χώρα είναι σε τροχιά ανάπτυξης και ότι η σύνταξή τους ή ο μισθός τους είναι εξασφαλισμένος  εξαπατήθηκαν;;;

·        Μήπως οι εταίροι μας που ανάλαβαν να μας σώσουν και μας πήγαν στον πάτο, είναι περαιτέρω συνένοχοι και συνυπεύθυνοι;;

·        Μολονότι είναι σαφώς συνυπεύθυνοι αφού μας βούλιαξαν στην ύφεση, έρχονται τώρα με το μνημόνιο αυτό να υποδείξουν ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.  

·         Αναφορές για ταχύτατες διαδικασίες Πλειστηριασμών ακινήτων γίνονται στο μνημόνιο, το οποίο κάποιοι πολιτικοί μας και πάλι θα μας πουν, ότι ΔΕΝ το διάβασαν ή το ψηφίσαν για να σωθεί η Χώρα από την Χρεωκοπία.

·          Χρήμα εδώ και τώρα ζητά η Τρόικα από την κυβέρνηση και αυτή η αξίωση έφερε τα πάνω-κάτω (και) σε υποθέσεις αναγκαστικών εκτελέσεων, δηλαδή πλειστηριασμών. Ήδη, χιλιάδες κάτοχοι επίφοβων ακινήτων χάνουν το πλεονέκτημα του χρόνου (που είχαν μέχρι σήμερα) μέχρι να δουν  πως μπορούν να σώσουν το ακίνητό τους. Και αυτό γιατί με νέες ρυθμίσεις, μέσα σε διάστημα δυο μηνών θα έχει κριθεί δικαστικά αν το σπίτι τους μπορεί να παραμείνει στην κατοχή τους ή θα περάσει στο χαρτοφυλάκιο της τράπεζας.

·         Γενικότερα, όπως αναφέρει το protothema.gr, το μνημόνιο (το προηγούμενο αλλά και το νέο) δίνει έμφαση στην απλοποίηση και επιτάχυνση όλων των διαδικασιών που σχετίζονται με κατασχέσεις, διαταγές πληρωμής, εκδίκαση αγωγών και ασφαλιστικών μέτρων, εργατικών διαφορών αλλά και φορολογικών υποθέσεων.

·          Στο πλαίσιο αυτό, πολλές από αυτές τις διαδικασίες θα διεκπεραιώνονται από δικαστήρια με λιγότερα μέλη ή θα φύγουν τελείως από τη δικαιοδοσία των δικαστών και θα διεκπεραιώνονται με «συνοπτικές διαδικασίες» είτε από δικαστικούς υπαλλήλους, είτε από διαμεσολαβητές.

·         Ειδικά για το θέμα των κατασχέσεων, υπογραμμίζουν ότι το θέμα θα έρθει στην πρώτη γραμμή μετά τη λήξη του «παγώματος» των πλειστηριασμών για πρώτη κατοικία αξίας μέχρι 200.000 ευρώ από 1/1/2013, οπότε αναμένεται ότι θα βρεθούν προς διεκπεραίωση δεκάδες χιλιάδες υποθέσεις.


Αθανάσιος Ν. Τζήμας (Συντονιστής Δ/ντής Περιφ/κών  Ασφαλιστικών Γραφείων Ανάπτυξης –Σύμβουλος Τραπεζοασφαλιστικών & Νομικής Προστασίας ).