Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Πως φαντάζεται την ανάπτυξη του δήμου η Δημοτική Αρχή Βέροιας

veroiaΑνάπτυξη αξιοποιώντας την γειτνίαση με την Θεσσαλονίκη θέλει να φέρει στον δήμο Βέροιας η Δημοτική Αρχή. Όπως περιγράφει τον στρατηγικό της σχεδιασμό στην πρώτη φάση του Επιχειρησιακού Σχεδίου που εγκρίθηκε την Τετάρτη, η Δημοτική
Αρχή θα επιδιώξει την ανάδειξη της περιοχής ως ένα περιφερειακό οικονομικό και πολιτιστικό πόλο της Θεσσαλονίκης αλλά και της Μακεδονίας. Η επίτευξη του στόχου αυτού θα γίνει μέσα από την προώθηση μιας σειράς σημαντικών μεγάλων αναπτυξιακών επιλογών όπως:

Την δημιουργία υποδομών για την προσέλκυση και εγκατάσταση στην περιοχή υπηρεσιών διαμετακομιστικού εμπορίου και logistics.
Την προώθηση της πρότασης για τη μεταφορά του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης στη δυτική πλευρά της πόλης.
Μετεξέλιξη του αεροδρομίου της Αλεξάνδρειας σε εμπορικό αεροδρόμιο.
Προώθηση της πρότασης για μετεγκατάστασης της Διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης δυτικά της πόλης.
Δημιουργία συνθηκών για την μετεξέλιξη της αγροτικής παραγωγής της περιοχής σε βιολογική με την παράλληλη δημιουργία και λειτουργία μηχανισμών πιστοποίησης προϊόντων.
Προώθηση – ανάδειξη των δυνατοτήτων της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής της περιοχής.
Δημιουργία μηχανισμών προώθησης της διάθεσης των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.
Δημιουργία προϋποθέσεων ανάδειξης της περιοχής σε περιοχή τουριστικού προορισμού.
Ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής και της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας με δράσεις υπερτοπικού χαρακτήρα.
Δημιουργία προϋποθέσεων για την λειτουργία της περιοχής ως δυνητική επιλογή τόπου κατοικίας για κατηγορίες πληθυσμού που σήμερα διαμένει στη Θεσσαλονίκη.
Χρήση νέων τεχνολογιών για κομβικούς τομείς της οικονομίας και συνολικά της λειτουργίας της περιοχής μας.
Ανάδειξη της περιοχής σε περιβαλλοντικό πόλο.
Στήριξη της κοινωνικής προστασίας σε σημαντικό άξονα της καθημερινής πολιτικής με στόχο την επίτευξη και διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.
Βελτίωση της διοικητικής ικανότητας του των υπηρεσιών του δήμου ώστε να ανταποκριθούν στο ιδιαίτερα επιβαρημένο έργο του σχεδιασμού και της προώθησης συνολικά των αναπτυξιακών επιλογών που θέτει ο δήμος.
Προώθηση και ανάπτυξη των συνεργασιών τόσο με τους τοπικούς φορείς, όσο και με φορείς εκτός δήμου – γειτονικοί δήμοι, περιφέρεια κλπ.


Πρέπει να τονιστεί ότι υπάρχουν δράσεις που θα πρέπει να αναληφθούν σε πολλά επίπεδα και η επιτυχής έκβαση τους θα κρίνει και την επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων που θέτει το επιχειρησιακό σχέδιο του δήμου.
Οι ενέργειες αυτές έχουν να κάνουν με ζητήματα όπως.

Την διαμόρφωση νέων επενδυτικών κινήτρων ανά περιοχή και ειδικότερα για τον τουρισμό
Την αναθεώρηση των ζωνών παροχής επενδυτικών κινήτρων.
Τις χρήσεις γης – ΖΟΕ, σχέδια πόλης, χοροθέτηση βιοτεχνικού πάρκου, χοροθέτηση κτηνοτροφικού πάρκου, κλπ
Τη βελτίωση της αποδοτικότητας συνολικά της διοικητικής μηχανής.
Τη δημιουργία ενός αξιόπιστου μηχανισμού προσέλκυσης επενδύσεων στη βάση ενός σχεδίου προβολής των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής.

http://www.pliroforiodotis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=20517:2011-12-08-18-38-49&catid=34:2010-06-26-21-49-32&Itemid=100061