Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Εκβιασμός χωρίς μεσάζοντες: Να ψηφίσετε, αλλά το... σωστό!

Πήγε για μαλλί και βγήκαμε κουρεμένοι

Εκατό η αλεπού εκατόν πενήντα το αλεπουδόπουλο, γίνεται; Δεν γίνεται. Μετά την πρώτη ολονυχτία, στη διάρκεια της οποίας ο Γ. Παπανδρέου «βασάνισε» επί επτά ώρες τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου προκειμένου να πείσει τους διαφωνούντες για τις… χάρες του δημοψηφίσματος, ακολούθησε η δεύτερη
 (χθες, δηλαδή σήμερα) στις Κάννες, όπου υπέστη το πιο σκληρό και
ταπεινωτικό σφυροκόπημα, έχοντας απέναντί του τους οργισμένους δανειστές.


Η Ελλάδα υπέστη χθες τον απόλυτο εξευτελισμό, με τον συστηματικά εκβιάζοντα τον λαό και τους βουλευτές του πρωθυπουργό να υποκύπτει σε υπέρτερους εκβιασμούς – δυστυχώς για λογαριασμό του ελληνικού λαού.

Στο πρόσωπό του ταπεινώθηκε ολόκληρη η χώρα και η παραίτησή του – καθώς και εκείνη διαφόρων αφρόνων υπουργών και συμβούλων του – είναι η μικρότερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στην Ελλάδα.

Μετά την εικόνα απαξίωσης και υποταγής, που μάλιστα ο ίδιος προκάλεσε με την γελοία και εκβιαστική ιδέα του για δημοψήφισμα επί θέματος το οποίο είχε προηγουμένως συμφωνήσει με τους εταίρους του, ο λόγος περνά πλέον στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Η εθνική ντροπή, όπως προέκυψε από την εξουθενωτική για την υπερηφάνεια του έθνους εικόνα των Ευρωπαίων που μόλις είχαν θέσει επιτακτικά τους όρους τους και του ίδιου που αμήχανος και με φληναφήματα προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λύνει τα χέρια των βουλευτών ώστε να απαλλάξουν το βράδυ της Παρασκευής τη χώρα από το άγος.

Το γεγονός ότι ο ίδιος και διάφοροι υπουργοί του – με προεξάρχοντα τον κ. Καστανίδη, αλλά και τον ανεκδιήγητο υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Άγγελο Τόλκα, που δήλωσε στο Ρόιτερ’ς (τρομάρα του) πως το δημοψήφισμα θα αφορά τη δανειακή σύμβαση και όχι το αν η χώρα θα παραμείνει στην ευρωζώνη ή όχι – πίστεψαν έστω και για μια στιγμή ότι θα μπορούσαν να επιβάλουν τις σχιζοφρενικές ιδέες τους, αποδεικνύει ότι έχουμε να κάνουμε με εντελώς επικίνδυνα πρόσωπα.
Το γεγονός ότι, παρά το πάθος με το οποίο υποστηρίζει δυο μέρες τώρα την απόφασή του, ο πρωθυπουργός βγήκε μετά τα μεσάνυχτα για να μας ανακοινώσει ό,τι του… ανακοίνωσαν, αποδεικνύει ότι οδήγησε τον εαυτό του – αλλά κυρίως τη χώρα – στην πιο αξιοθρήνητη κατάσταση υποτέλειας.

Οι Ευρωπαίοι, εμφανώς εκνευρισμένοι με την αναξιοπιστία και την ανυποληψία (που εκθέτει την Ελλάδα, όχι τον ίδιο) του κ. Παπανδρέου, του υπέδειξαν την ημερομηνία διεξαγωγής του περίφημου δημοψηφίσματος (4 Δεκεμβρίου) και το ερώτημα (που δεν θα έχει καμιά σχέση με την δανειακή σύμβαση, αλλά θα ερωτάται ο λαός αν επιθυμεί να παραμείνει ή όχι η Ελλάδα στο ευρώ).

Στην προσπάθειά του να εκβιάσει τους πάντες, ο κ. Παπανδρέου εξασφάλισε άλλον έναν εκβιασμό για τη χώρα. Και μάλιστα εκβιασμό που σχετίζεται με την ιερή διαδικασία της προσέλευσης του λαού στις κάλπες!

Όπως ειπώθηκε ρητά στην κοινή συνέντευξη Τύπου Μέρκελ – Σαρκοζί, η έκτη δόση θα δοθεί στην Ελλάδα μόνο μετά το πέρας του δημοψηφίσματος και εφόσον οι Έλληνες απαντήσουν θετικά!

Ξαφνικά και με απόλυτα προσωπική ευθύνη του Γ. Παπανδρέου, ο ελληνικός λαός βρέθηκε να εκβιάζεται για να ψηφίσει ό,τι του υποδεικνύουν! Και πλέον δεν εκβιάζεται μόνο το κοινοβούλιο, αλλά ολόκληρος ο λαός!

Κατάφερε δηλαδή ο κ. Παπανδρέου να οδηγήσει εκβιαζόμενο ολόκληρο τον λαό σε κάλπες της ντροπής. Προκάλεσε, δηλαδή, εκβιασμό χωρίς καν προσχήματα! Και για να καλύψει την εγκληματική του ενέργεια, δήλωσε βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός θα… ψηφίσει το σωστό!

«Μετά τις δυσάρεστες ανακοινώσεις για το ελληνικό δημοψήφισμα, χρειαζόμασταν απόψε ένα ξεκάθαρο μήνυμα από τον κ. Παπανδρέου  ότι προτίθεται να εφαρμόσει αταλάντευτα τις αποφάσεις της 26ης Οκτ. Το δημοψήφισμα αποφασίσθηκε ότι τελικά θα γίνει, αλλά το ερώτημα θα πρέπει να είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Πιθανότατα η ημερομηνία του θα είναι η 4η ή 5ηΔεκεμβρίου. Είμαστε εδώ απόψε, ενώπιόν σας λόγω της κοινής μας δέσμευσης για το μέλλον της Ευρώπης. Θέλουμε μαζί μας τους Έλληνες, αλλά θα πρέπει αυτό να γίνει μέσα σε ορισμένους κανόνες. Το δημοψήφισμα ήταν μια «μονομερής» απόφαση εκ μέρους της Ελλάδας»: 

Η δήλωση ανήκει στην κ. Μέρκελ, είναι αποκαλυπτική του ψεύδους περί «προηγούμενου προϊδεασμού των εταίρων» και αποτελεί εκβιασμό χωρίς… μεσάζοντες, τοποθετώντας την Ελλάδα στο ίδιο επίπεδο με την Σερβία, τον καιρό που δεχόταν – και υπέκυπτε – τους μεγάλους εκβιασμούς των Ευρωπαίων.

Και ιδού τι ακολούθησε την (ντροπιαστική) εισαγωγή Μέρκελ:

ΕΡΩΤ: Είχατε πει ότι βάσει μιας παροιμίας, δεν δίνεις ποτέ λεφτά σε μια «κακή νοικοκυρά». Ισχύει ακόμη αυτό;

ΜΕΡΚΕΛ: Μια καλή νοικοκυρά λέει «ξοδεύω μόνο όσα έχω – ποτέ παραπάνω». Στην Ελλάδα η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος μας έφερε σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση. Από την άλλη, πιστεύουμε στην Ευρώπη, πως είναι μία ήπειρος όπου οι άνθρωποι σκέφτονται ελεύθερα και ψηφίζουν ελεύθερα. 

ΣΑΡΚΟΖΙ: Είμαστε σε μια μεγάλη αστάθεια, αλλά θέλουμε το Ευρώ να συνεχίσει να υπάρχει, μαζί με τους Έλληνες φίλους μας. Τώρα όμως, οι Έλληνες θα αποφασίσουν αν θέλουν να παραμείνουν μαζί μας, μέσα σε ένα πλαίσιο αρχών που θέλουμε πάση θυσία να τις υπερασπισθούμε. Χρειάζεται αλληλεγγύη μέσα στην Ευρώπη και εμπιστοσύνη ανάμεσα στους εταίρους…

ΕΡΩΤ: Είπατε ότι αν χρειασθεί δημοψήφισμα αυτό θα υπάρξει. Τελικά, δεν έχουμε κατανοήσει, είσθε υπέρ ή κατά του δημοψηφίσματος;

ΣΑΡΚΟΖΙ: Εμείς θέλουμε να γνωρίζουμε πού πάνε τα χρήματα του Γερμανού και κάθε Ευρωπαίου πολίτη και φορολογούμενου. Δεν έχουμε καμία συμβουλή ή παραίνεση να δώσουμε στους Έλληνες. Είναι μία χώρα με τεράστιο πολιτισμό και Ιστορία. Εμείς θέλουμε μαζί μας τους Έλληνες, αλλά με αλληλεγγύη και κανόνες. Εμπιστευόμασθε την κρίση του ελληνικού λαού.

ΜΕΡΚΕΛ: Απόψε, είχαμε τελικά την απόφαση, και πρέπει να πω ότι οι συζητήσεις έγιναν μέσα σε ένα πολύ καλό κλίμα συνεννόησης και προσπάθειας εύρεσης λύσεων, ότι το δημοψήφισμα θα γίνει. Εμείς δεν λέμε στον ελληνικό λαό τι να κάνει. Πιθανότατα το δημοψήφισμα να γίνει στις 5 Δεκεμβρίου. 

ΕΡΩΤ: Είσθε προετοιμασμένοι σε περίπτωση που η Ελλάδα αποφασίσει να βγει από το ευρω;

ΜΕΡΚΕΛ: Ναι. Πρέπει όμως οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου να εφαρμοσθούν άμεσα, γρήγορα και σε πνεύμα θετικό, το οποίο όμως σκιάστηκε από την απόφαση για το δημοψήφισμα. 

ΕΡΩΤ: Δεν υπάρχει ένα έλλειμμα δημοκρατίας στην ΕΕ; Οι λαοί όλης της Ευρώπης επαναστατούν απέναντι σε αυτό το αυστηρό Διευθυντήριο Γαλλίας - Γερμανίας. Τι θα γίνει με τις άλλες χώρες, πέραν της Ελλάδας;

ΣΑΡΚΟΖΙ: Θα σας υπενθυμίσω ότι το πρόγραμμα δούλεψε επιτυχώς στην Ιρλανδία όπως και στην Πορτογαλία διότι υπήρχε πνεύμα συναίνεσης στο πολιτικό σκηνικό σε αυτές τις χώρες. Το ίδιο και με την Ισπανία. Η ΕΕ μπορεί να είναι αποτρελεσματική μόνο όταν οι πολιτικές δυνάμεις μέσα σε μια χώρα κινούνται μέσα στο πνεύμα της Ευρώπης. Επίσης, δεν αναρωτιέστε πόσες δύσκολες αποφάσεις έχουμε κληθεί να λάβουμε για τη σταθερότητα της ΕΕ και το μέλλον των λαών της; Όχι, δεν υπάρχει υπερεξουσία, μάλλον υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας στις τάξεις της ΕΕ. 

ΜΕΡΚΕΛ: Ήξερα τι έλεγα όταν υποστήριζα ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Το ευρώ, όμως οδηγεί τους λαούς μας σε μεγαλύτερη ευημερία και πρόοδο. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι ολόκληρο το οικοδόμημα της Ευρώπης διακυβεύεται, παίζεται από ένα δημοψήφισμα. Αν οι Έλληνες πουν ΟΧΙ, επειδή θα είναι μια δημοκρατική διαδικασία θα το σεβασθούμε, αλλά εμείς δεν θα εγκαταλείψουμε το ευρώ. Μπορεί συχνά να καθυστερούμε σε ορισμένες αποφάσεις, αλλά αυτό γίνεται ακριβώς επειδή θέλουμε πρώτα να πάρουμε τη γνώμη από τα Κοινοβούλιά μας. Πρέπει ως ΕΕ να παραμείνουμε με κάθε τρόπο ανταγωνιστικοί. Ζούμε μέσα σε ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που επιδιώκουμε είναι η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας. Είμαστε αλληλέγγυοι σε αυτό.  

Τα σχόλια περιττεύουν. Με πρωτοβουλία Παπανδρέου και συντροφίας η Ελλάδα έχει εντελώς εξευτελιστεί.

Όσο για τον κ. Λοβέρδο, που χθες στη Βουλή είπε πως «η ΕΕ, η ευρωζώνη και το ευρώ είναι ένας εθνικός στρατηγικός στόχος και δεν είναι θέμα τακτικής, δεν είναι αντικείμενο πολιτικού παιγνίου», αλλά έσπευσε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, να μην διανοηθεί – αν δεν πράξει αυτός πλέον το σωστό – ότι θα γλιτώσει με διαφωνίες του γλυκού νερού.


http://www.elzoni.gr/html/ent/185/ent.15185.asp