Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Τι κινήσεις κάνει το έξυπνο χρήμα;

Γράφει ο 29-26
Θα έχετε ακούσει την έκφραση έξυπνο χρήμα. Θα έχετε αναρωτηθεί πώς ορισμένοι άνθρωποι, εταιρείες και οργανισμοί βγάζουν χρήματα ενώ η μάζα δεν τα καταφέρνει. Εκτός από την
εσωτερική πληροφόρηση, την εκπαίδευση και την εμπειρία, μήπως υπάρχουν ορισμένα κοινά σημεία που μπορούν να εντοπισθούν; Ποιά είναι τα πραγματικά χαρακτηριστικά του έξυπνου χρήματος και πώς μπορείτε να τα αναγνωρίσετε στον εαυτό σας ή σε ανθρώπους γύρω σας?


1. Το έξυπνο χρήμα αγνοεί τα ΜΜΕ. Εκτός από την πατροπαράδοτη συμβουλή - οδηγία , αγόρασε στην φήμη, πούλα στην είδηση , το έξυπνο χρήμα αγνοεί τους ημιμαθείς δημοσιογράφους και τις οικονομικό-πολιτικές αναλύσεις στην τηλεόραση, στις εφημερίδες και στα περιοδικά.

2. Το έξυπνο χρήμα ενεργεί αντίθετα στο συναίσθημα. Αγοράζει στα κανόνια, πουλάει στις τρομπέτες. Όσο και αν ακούγεται απλό, τόσο δύσκολο είναι στην πράξη. Χρειάζεται προσήλωση και πειθαρχία, πρόγραμμα και θέληση.

3. Το έξυπνο χρήμα μελετάει και αναγνωρίζει τις ευκαιρίες. Όταν οι κεντρικοί τραπεζίτες πουλούσαν τον χρυσό , ορισμένοι ξεκίνησαν να τον μαζεύουν. Τώρα δέκα χρονιά μετά, οι κεντρικοί τράπεζες ξαναβγαίνουν να αγοράσουν.

4. Το έξυπνο χρήμα έχει υπομονή. H Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα και η επένδυση μπορεί να πάρει αρκετό καιρό να αναπτυχθεί. Στο τέλος όμως, η ανταμοιβή είναι εξαιρετική.

5. Το έξυπνο χρήμα δεν κάνει διακρίσεις. Κάθε επένδυση είναι καλή αρκεί να τηρεί σχετικά οικονομοτεχνικά κριτήρια. Μπορεί να αγοράσει μετοχές σε άλλο ημισφαίριο, να πουλήσει συνάλλαγμα, να αγοράσει γραμματόσημα και έργα τέχνης, πολύτιμα μέταλλα, να επενδύσει σε σιτάρι, να αντισταθμίσει κινδύνους με εξωτικά παράγωγα.

6. Το έξυπνο χρήμα μελετάει. Ποτέ δεν στέκεται στις κυβερνητικές ανακοινώσεις, αλλά ερευνά και δημιουργεί τον δικό του τρόπο σκέψης. Ποτέ δεν χάνει την ευκαιρία να εμπλουτίσει τις γνώσεις του.

7. Το έξυπνο κάνει λάθη. Δεν μένει όμως σε αυτά. Αντιθέτως προσπαθεί να αντλήσει το μέγιστο δυνατό ποσοστό πείρας από αυτά με σκοπό να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της επόμενης του κίνησης.

Η εφαρμογή των 7 σημείων είναι η πιο δύσκολη αποστολή. Χρειάζεται ψυχραιμία και όχι βεβιασμένες κινήσεις. Το ρίσκο δεν πρέπει να ξεπερνά ποτέ την ζημιά που αντέχουμε...

Himaira

Πηγή: himaira.blogspot.com Himaira: Τι κινήσεις κάνει το έξυπνο χρήμα;
http://himaira.blogspot.com/