Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Παπανδρέου: Ο Σαμαράς επιδιώκει να γίνει πρωθυπουργός σε μια «Ελλάδα της Δραχμής»


Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, την οποία ενημέρωσε για τα αποτελέσματα και τις αποφάσιε της Συνόδου Κορυφής της προηγούμενης εβομάδας.Εν τω

μεταξύ, αναβλήθηκαν τα προγραμματισμένα για σήμερα τετ-α-τετ του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων προκειμένου να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα και τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής. Ταυτόχρονα, αναβάλλεται και η αντίστοιχη ενημέρωση της Βουλής. Επισήμως, ως αιτία των αναβολών προβάλλεται το ότι «δεν είχαν προετοιμαστεί σωστά», ωστόσο, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα «Τα Νέα», ανεπισήμως έγινε γνωστό ότι η αιτία της αναβολής έγκειται στο ότι οι διαβουλεύσεις των εμπειρογνωμόνων για το περιεχόμενο της απόφασης των Βρυξελλών για την Ελλάδα δεν έχουν ολοκληρωθεί.
Στην ομιλία του προς τους βουλευτές του κόμματός του, ο πρωθυπουργός δήλωσε υπερήφανος επειδή έκαναν το πατριωτικό τους καθήκον και εξήρε τη στάση τους, γιατί, όπως είπε, αγνόησαν τις απειλές και τίμησαν τον όρκο τους να στηρίξουν την πατρίδα, γυρίζοντας την πλάτη στην προσπάθεια ετερόκλητων δυνάμεων να προκαλέσουν χάος. Ο κ. Παπανδρέου, πρόσθεσε πως οδηγός στη στάση ενός πολιτικού δεν μπορεί να είναι ευχάριστος στους εκλογείς του, αλλά να λαμβάνει και δύσκολες αποφάσεις που συμβάλλουν μακροπρόθεσμα στο γενικό συμφέρον.
Αναφερόμενος στο ζήτημα της συναίνεσης, ο κ. Παπανδρέου στηλίτευσε τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατηγόρησε τη ΝΔ για μηδενιστική κριτική «στη φωτιά που -όπως είπε- εκείνοι έβαλαν», ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αντ. Σαμαρά λέγοντας πως επιδιώκει να γίνει πρωθυπουργός ακόμη και σε μια «Ελλάδα της Δραχμής».
Ο κ. Παπανδρέου, έστειλε επίσης μήνυμα για την προώθηση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων: «Ποτέ δεν φοβηθήκαμε να τα βάλουμε με συντεχνίες», ανέφερε. Κάνοντας ειδική αναφορά στο θέμα των ιδιοκτητών ταξί, ο κ. Παπανδρέου στήριξε τον κ. Ραγκούση και ξεκαθάρισε πως «είναι σταθερή η θέση μας για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων με κανόνες», διαβεβαιώνοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει διάλογος και απηύθυνε κάλεσμα στους ιδιοκτήτες για συνεργασία. Δεν υπάρχει κανένας λόγος αντιπαράθεσης, διεμήνυσε.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Παπανδρέου, ανέφερε πως οι αποφάσεις της Ε.Ε. είναι καθοριστικές για το άμεσο και απώτερο μέλλον της χώρας. Όπως σημείωσε, έστω και με καθυστέρηση η Ευρώπη έδειξε ότι μπορεί να συμπεριφερθεί σαν μία οικονομική και πολιτική δύναμη και να προστατέψει την αξιοπιστία των κρατών-μελών της. «Από την αρχή -ανέφερε- «τόνισα την ανάγκη ευρωπαϊκής απάντησης».
«Η Ευρώπη γίνεται όλο και πιο πολιτική, ξεφεύγει από τη μορφή μίας απλής νομισματικής ένωσης», τόνισε και μίλησε για την «αφοσίωση όλων στο κοινό νόμισμα», αλλά και την «πολιτική βούληση να παρέμβουμε όλοι μαζί για την αντιμετώπιση της κρίσης και της επικίνδυνης συμπεριφοράς των οίκων».