Πρώτο θέμα ήταν η Ελλάδα και οι συγκρούσεις έξω από τη Βουλή στην ιστοσελίδα του BBC. Με τίτλο “Οι έλληνες απεργοί συγκρούονται με την αστυνομία”, το βρετανικό μέσο ενημέρωσης ανέφερε ότι “η Ελληνική αστυνομία έριξε δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών, τη στιγμή που οι Έλληνες βουλευτές ετοιμάζονταν να συζητήσουν για τα μέτρα λιτότητας που απαιτούνται για τη δανειοδότηση
της Ελλάδας από το ΔΝΤ και την ΕΕ”.
Σύμφωνα με το BBC, οι διαδηλωτές απάντησαν με τη ρίψη γιαουρτιών, ενώ υπογράμμισε ότι υπήρξαν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των λιμανιών, των τραπεζών και των δημόσιων μεταφορών λόγω της απεργίας, στην οποία συμμετείχαν οι κρατικές εταιρείες. Αργά το απόγευμα το βρετανικό δίκτυο πρόσθεσε στο ρεπορτάζ του την πρόταση του έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για κυβέρνηση εθνικής ενότητας με στόχο την ψήφιση των μέτρων.
Στα επεισόδια αναφέρθηκε και η ιταλική εφημερίδα “Ρεπούμπλικα”, με τον τίτλο “Ελλάδα, συγκρούσεις στην πλατεία, δακρυγόνα κατά των διαδηλωτών”. “Ένταση κατά τη διάρκεια της τρίτης γενικής απεργίας στην Ελλάδα”, γράφει η εφημερίδα. “Οι διαδηλωτές έριξαν πέτρες και γιαούρτια και οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα”, προσθέτει και συνεχίζει: “Η αποτυχία συμφωνίας της ευρωζώνης αναφορικά με τη στήριξη της Ελλάδας επιβάρυνε τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και έστειλε στα ουράνια τα spread για τους Ελληνικούς τίτλους”. Φωτογραφικό ρεπορτάζ από την πορεία φιλοξένησε η ιταλική εφημερίδα “Στάμπα”, η οποία σημειώνει πως τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και το ευρώ σημείωσαν πτώση, καθώς επιστρέφει η ανησυχία για την Ελλάδα.
Η γενική απεργία και όχι τα επεισόδια απασχόλησαν, μέσω του τίτλου του άρθρου που φιλοξενούνταν μέχρι αργά το απόγευμα στο πρωτοσέλιδο της αμερικανικής εφημερίδας “Νιου Γιορκ Τάιμς”. Σύμφωνα με την εφημερίδα, “χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν στη γενική απεργία σε όλη την Ελλάδα εναντίον των μεγάλων μειώσεων των κυβερνητικών δαπανών, καθώς το κοινοβούλιο συζήτησε για έναν νέο γύρο επώδυνων μέτρων λιτότητας με στόχο τη διασφάλιση επιπλέον διεθνούς βοήθειας και την αποφυγή της οικονομικής κρίσης”. Η εφημερίδα αναφέρεται και στα επεισόδια και κάνει λόγο για δέκα συλλήψεις. Πρώτο θέμα ήταν η Ελλάδα και στην ιστοσελίδα του CNN, το τηλεοπτικό δίκτυο του οποίου μετέδιδε συνεχώς ζωντανές εικόνες από την Αθήνα.
Με φωτογραφίες από την Αθήνα και αναφορές στα επεισόδια κάλυψε το θέμα η εφημερίδα “Γκάρντιαν”, υπογραμμίζοντας πως περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στην πλατεία Συντάγματος κατά των μέτρων λιτότητας. Σύμφωνα με την εφημερίδα, μέλη του κινήματος των αγανακτισμένων συγκρούστηκαν με βίαιες ομάδες κουκουλοφόρων νεαρών, σε μια προσπάθεια να τους διώξουν από την πορεία.
Πρώτο θέμα ήταν τα γεγονότα στην Αθήνα και στο γαλλικό ειδησεογραφικό δίκτυο France 24, η ιστοσελίδα του οποίου φιλοξένησε συνεχή ζωντανή ενημέρωση των γεγονότων. Το France 24 φιλοξένησε συνεντεύξεις Ελλήνων διαδηλωτών, που ανέφεραν πως “έχουμε χάσει πια την εμπιστοσύνη στους πολιτικούς μας”. Όπως τονίζει, “οι Έλληνες δηλώνουν πως παλεύουν για να τα βγάλουν πέρα, και το μόνο που θα καταφέρουν οι μειώσεις είναι να κάνουν την κατάσταση χειρότερη”.
Πρωτοσέλιδα, εξάλλου, φιλοξένησε το θέμα και η εφημερίδα “Λιμπερασιόν”, η οποία αναφέρθηκε σε μια “τεράστια διαδήλωση” στην Αθήνα και πρόσθεσε ότι χθες ήταν “μια νέα ημέρα απεργίας στη χώρα, το μέλλον της οποίας κρέμεται από τις αποφάσεις των δανειστών της”.
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, πρόκειται για “αποφασιστικές ημέρες στο σήριαλ αναφορικά με την υπερχρεωμένη Ελλάδα: Η Ευρώπη παλεύει με ένα νέο πακέτο βοήθειας. Στην Αθήνα, κυβέρνηση και αντιπολίτευση διαφωνούν λόγω των πολύ απαραίτητων μέτρων λιτότητας. Και οι ίδιοι οι Έλληνες; Κατεβαίνουν κατά δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους, ελπίζοντας να καταφέρουν με τις διαδηλώσεις τους να αποτρέψουν τις πολύ μεγάλες μειώσεις”.
Φωτογραφίες από τα επεισόδια φιλοξένησε η ισπανική εφημερίδα “Παΐς”, ακριβώς κάτω από την είδηση για τα αντίστοιχα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Βαρκελόνη. Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπήρξαν 40 προσαγωγές, ενώ σε ξεχωριστό άρθρο αναφέρεται πως “η αποτυχία να υπάρξει συμφωνία στην ευρωζώνη φέρνει την Ελλάδα στο χείλος της αβύσσου”.
Η ανησυχία των ευρωπαϊκών αγορών αναφορικά με το Ελληνικό χρέος απασχόλησε τη βρετανική εφημερίδα “The Telegraph”, η οποία τόνισε πως “το αδιέξοδο αναφορικά με το πακέτο βοήθειας, οι διαδηλώσεις και οι ελληνικές συζητήσεις αναφορικά με τα μέτρα λιτότητας τρόμαξαν τις αγορές”. Φωτογραφίες και βίντεο συνόδευσαν το άρθρο του Reuters για την Ελλάδα, που προέταξε τις επιπτώσεις της αβεβαιότητας αναφορικά με το Ελληνικό χρέος στις αγορές.
Στις συγκρούσεις στο κέντρο της Αθήνας αναφέρθηκε και η τουρκική εφημερίδα “Χουριέτ”, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά πως “η Ελλάδα μυρίζει μπαρούτι”.