Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Απάντηση της δημοτικής βιβλιοθήκης της Δ.Ε. Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου, στους φίλους του περιβάλλοντος.


Σε κείμενο – ανακοίνωση που πρόσφατα δόθηκε στην τοπική δημοσιότητα και
 αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, «οι φίλοι του περιβάλλοντος» προβαίνουν και σε αναφορά που σχετίζεται με τη δημοτική βιβλιοθήκη της δημοτικής ενότητας Λιτοχώρου δήμου Δίου-Ολύμπου, αναφορά που όμως περιέχει ανακριβή στοιχεία.
Για τον λόγο αυτό, η υπεύθυνη της δημοτικής βιβλιοθήκης, Κατερίνα Μυλωνίδου, απαντώντας στο εν λόγω κείμενο επισημαίνει τα εξής:
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητοί φίλοι του περιβάλλοντος, σε ανακοίνωσή σας που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, την Τετάρτη 18 Μαΐου, αναφέρεστε κυρίως στη δημοτική βιβλιοθήκη Κατερίνης και στα προβλήματά της. Ωστόσο ασχολείστε και με τις δημοτικές βιβλιοθήκες Λιτοχώρου, Αιγινίου και Κολινδρού.
Ως προς τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λιτοχώρου, σας γνωρίζουμε ότι λειτουργεί τουλάχιστον τα τελευταία δέκα χρόνια, που υπηρετώ ως βιβλιοθηκονόμος, λειτουργεί όλα τα πρωινά και τα απογεύματα εκτός Σαββατοκύριακου.
Όταν κλείνουν τα σχολεία, λειτουργεί μόνο πρωί ενώ με την έναρξη της σχολικής περιόδου επανέρχεται το χειμερινό ωράριο, δηλαδή πρωί 8:30 π.μ. -12:00 μ. και απόγευμα 16:00 - 20:00.
Εργάζεται στη βιβλιοθήκη μία μόνιμη βιβλιοθηκονόμος και κατά καιρούς, κάποια άτομα κάνουν την πρακτική τους ή τη μαθητεία τους μέσω προγραμμάτων.
Επιπλέον, τα απογεύματα επισκέπτονται τη βιβλιοθήκη πολλοί μαθητές σχολείων για να βοηθηθούν στις σχολικές εργασίες τους, μέσω των διαθέσιμων βιβλίων και του ίντερνετ. Πολλές σχολικές εργασίες γίνονται στο χώρο της βιβλιοθήκης και με την παρουσία εκπαιδευτικών για τις περιβαλλοντικές τους ομάδες.
Τα πρωινά έρχονται διάφορες τάξεις σχολείων μαζί με εκπαιδευτικούς. Υπάρχουν πολλά βιβλία σχετικά με περιβαλλοντικά θέματα, σπάνια βιβλία για τον Όλυμπο αλλά και σημαντικές εκδόσεις του πρώην Δήμου Λιτοχώρου που ασχολούνται με θέματα περιβάλλοντος.
Η Βιβλιοθήκη διαθέτει περίπου 20.000 τίτλους και γίνεται συνεχής προσπάθεια για τον εμπλουτισμό της με νέα βιβλία και τη δημιουργία δικτυακού τόπου, στα πλαίσια πάντα των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου. Υπάρχει ήδη και το πρόγραμμα Librarian σύμφωνα με το οποίο γίνεται ο δανεισμός και η καταχώρηση των βιβλίων.
Με εκτίμηση,
Μυλωνίδου Αικατερίνη
Βιβλιοθηκονόμος