Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Χάκερ έκλεψαν τα δεδομένα 77 εκατ. πελατών της Sony

Τα προσωπικά δεδομένα 77 εκατομμυρίων πελατών της Sony, μεταξύ αυτών και οι αριθμοί των πιστωτικών τους καρτών, φέρεται να έχουν υποκλαπεί από άγνωστους χάκερ, οι οποίοι ενέχονται στην μεγαλύτερη -κατά τα φαινόμενα- υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης στην ιστορία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, οι

χρήστες της online πλατφόρμας Playstation Network έπεσαν θύματα υποκλοπής από ηλεκτρονικούς εισβολείς, στην κατοχή των οποίων περιήλθαν ονόματα, διευθύνσεις, email, ημερομηνίες γέννησης, κωδικοί πρόσβασης και άλλες πληροφορίες.

Καθυστέρησε μια εβδομάδα
Η ανακοίνωση εκδόθηκε με καθυστέρηση μιας εβδομάδας.
«Ανακαλύψαμε ότι μεταξύ 17 και 19 Απριλίου 2011 βρέθηκαν εκτεθειμένες ορισμένες πληροφορίες που περιέχονται στους λογαριασμούς χρηστών στο PlayStation Network και το Qriocity, εξαιτίας μιας παράνομης και χωρίς εξουσιοδότηση εισβολής στο δίκτυό μας», σημείωσε η εταιρεία σε χθεσινή της ανάρτηση στο επίσημο ιστολόγιό της.
Η πλατφόρμα Playstation Network έχει τεθεί εκτός λειτουργίας από την περασμένη Τετάρτη. Η υπηρεσία χρησιμοποιείται από περίπου 77 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι παίζουν online παιχνίδια, συνομιλούν και «κατεβάζουν» ταινίες και μουσική από το Διαδίκτυο.

Οργισμένες αντιδράσεις

Η αποσιώπηση του συμβάντος προκάλεσε την οργή
αρκετών χρηστών του PlayStation.

«Αν έχετε χάσει τα στοιχεία της πιστωτικής μου κάρτας, δεν πρόκειται να τα ξαναδείτε ποτέ», έγραψε ο χρήστης
Korbei
83 στο μπλογκ του PlayStation, συμπληρώνοντας: «Το γεγονός ότι περιμένατε τόσον το καιρό για να αποκαλύψετε αυτές τις πληροφορίες στους πελάτες σας είναι αξιοθρήνητο. Ντροπή σας».

«Με απλά λόγια, πρόκειται για μια από τις χειρότερες παραβιάσεις που έχουμε δει», δήλωσε ο Τζος Σολ, διευθυντής τεχνολογίας της Application Security
, μιας εκ των μεγαλύτερων εταιρειών παραγωγής λογισμικού ασφαλείας.

Το 90% των χρηστών του PlayStation Network, οι οποίοι κάθε χρόνο αποφέρουν στην εταιρεία έσοδα 500 εκατομμύρια δολαρίων, προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.


Πηγή.. http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=4628447