Πρωτοφανής υπήρξεν εις αγριότητα η κατακλυσμιαία βροχή, ήτις ενέσκηψεν εις την πόλιν μας και την περιφέρειαν.
Η έντασις και η επιμονή της θυέλλης έπληξε τους παραγωγούς μας, καθ' όσον αύτη επροξένησε σημαντικάς καταστροφάς εις την καπνοπαραγωγήν, την βαμβακοπαραγωγήν, τους αμπελώνας και εις αυτά ταύτα τα οπωροφόρα δένδρα.
Επίσης, ζημίαι προεκλήθησαν και εις τα αποξηραινόμενα καπνά. Τα εντός των αγρών ευρισκόμενα παραπήγματα, εις άτινα στεγάζονται πλείστοι καπνοκαλλιεργηταί μετά των οικογενειών των, επλημμύρισαν με αποτέλεσμα να διέλθουν ούτοι οτιγμάς φρίκης, αναγκασθέντες να εγκαταλείψωσι ταύτα και να κατευθυνθούν εις τας οικίας των.
Κατά την διάρκειαν της καταιγίδος ο εβδομηκοντούτης γέρων Ηλίας Κάνουρας, ενώ επιχειρεί να διαβή ένα χείμαρρον, παρεσύρθη υπό των ορμητικώς κατερχομένων υδάτων και επνίγη μη ανευρεθέντος εισέτι του πτώματος του.
Επίσης, υπό ετέρου χειμάρρου επνίγησαν πολλά αιγοπρόβατα. Λόγω της πρωτοφανούς ορμητικότητος των υδάτων, παρεσύρθησαν τα πτερύγια των γεφυρών Παλιάμπελων - Αιγινίου και «Μικρού Λάκκου», καθώς επίσης υπέστη μικρότερος ζημίας και η γέφυρα «Χασιαπέτη».
Συνεχιζόμενης της καταστροφής, τα όμβρια ύδατα παρέσυραν εκατοντάδες ευρωπαϊκών κυψελών μελισσοτρόφου της πόλεως μας, τινές των οποίων ανευρέθησαν εντός λάσπης εις κακήν κατάστασιν. Οι γηραιότεροι λέγουν ότι ουδέποτε εις την ζωήν των ενθυμούνται παρομοίαν βροχοθύελλαν και με τοιούτου είδους καταστροφάς.
«Το Φως» 20/6/55