Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Ένα στα δύο Ελληνόπουλα 9-16 χρονών διαθέτουν προφίλ κοινωνικής δικτύωσης στο Internet

Ένα στα δύο Ελληνόπουλα 9-16 χρονών διαθέτουν προφίλ κοινωνικής δικτύωσης στο Ιντερνετ, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η Επίτροπος Νέλι Κρους, υπεύθυνη για ψηφιακά θέματα, δήλωσε: «Οι νέοι έχουν πλέον πρόσβαση στο Διαδίκτυο όχι μόνο από τον προσωπικό υπολογιστή, αλλά και μέσω κινητών τηλεφώνων και από κονσόλες παιχνιδιών.

Το γεγονός αυτό θέτει μεγαλύτερες ευθύνες στον κλάδο των ΤΠΕ (Τεχνολογίες της Πληροφορίας και Επικοινωνίας) όσον αφορά την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών που θα
προστατεύουν τα παιδιά στο Διαδίκτυο. Έχουμε συνεργαστεί αποτελεσματικά με τα κοινωνικά δίκτυα και τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Καλούμε τώρα ολόκληρη την αλυσίδα του κλάδου των ΤΠΕ να συνεργαστεί και να συμβάλει περαιτέρω στην ασφάλεια των παιδιών όταν βρίσκονται σε διαδικτυακή σύνδεση».
Σύμφωνα με την έρευνα, προφίλ κοινωνικής δικτύωσης διαθέτουν πάνω από το 82% των εφήβων 15-16 ετών, καθώς και το 26% των παιδιών ηλικίας 9-10 χρόνων. Επίσης, περισσότεροι από τους μισούς νέους ηλικίας 13-16 ετών στην ΕΕ έχουν υπολογιστή στο δωμάτιο τους.
Όσον αφορά τα Ελληνόπουλα, το 12% ηλικίας 9-16 χρόνων, συμπεριλαμβάνουν στο προφίλ τους τη διεύθυνση τους και το τηλέφωνο τους (έναντι 14% στην ΕΕ), ενώ το 19% αναφέρουν ψεύτικη ηλικία (έναντι 16% στην ΕΕ).
Πρώτοι στη χρήση Ιντερνετ μέσω κινητού τηλεφώνου έρχονται τα παιδιά της Μεγάλης Βρετανίας με ποσοστό 26%. Ακολουθεί η Ιρλανδία 23% και η Σουηδία με 22%.
Στην Ελλάδα παρόλο που το 80% των παιδιών έχει κινητά τηλέφωνα, μόνο το 12% μπορεί να συνδεθεί στο Ιντερνετ μέσω αυτού.
Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την ασφαλέστερη χρήση του Διαδικτύου.
Με σύνθημα «Το Διαδίκτυο είναι κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι, είναι η ζωή σου!», περισσότερες από 65 χώρες στην Ευρώπη και παγκοσμίως διοργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις. Στη χώρα μας θα απονεμηθούν τα βραβεία στους νικητές του διαγωνισμού για το καλύτερο διαδικτυακό περιεχόμενο που απευθύνεται σε παιδιά.




Ελευθεροτυπία