Το μικρό εξωκλήσι του Αγιου Νικολάου βρίσκεται στα αγροτικά όρια Κολινδρού —- Αιγινίου δεξιά και στο μέσον περίπου του δρόμου που κατεβαίνει στο σιδηροδρομικό σταθμό.
Κτίσθηκε μετά το 1912 με τον έρανο, πού διενήργησαν δυο νεαρές Κολινδρινές κοπέλες, ή Κυριακούλα Νικολάου Δούλια και ή Όλγα Ηλία Πολύζου. Την επιστασία του χτισίματος ανέλαβε εθελοντικά ό πατέρας της μιας Νικόλαος Δούλιας.
Το εξωκλήσι αυτό οικοδομήθηκε πάνω στα πρόσφατα τότε γκρεμίσματα της εκκλησίας, την οποία είχαν κτίσει οι Ρουμανίζοντες τής Κατερίνης και την γκρέμισαν μερικοί Κολινδρινοί, πού δεν ανεχόταν την κατάστασιν, πού είχε δημιουργήσει στα χρόνια του Μακεδονικού αγώνα ή Ρουμανική προπαγάνδα εκμεταλλευόμενη το κουτσοβλαχικό γλωσσικό ιδίωμα μιας μειονότητας κατοίκων της Πιερίας για ν' αναπτύξει την δήθεν Ρουμανική εθνική τους συνείδηση.
Για το εξωκλήσι αυτό υπάρχει η παράδοσιν, ότι στην ίδια θέση ήταν ένα παλιό μοναστήρι με πολλούς καλόγερους, πού είχε κάτω από το κτίριο μια υπόγεια στοά, ή οποία οδηγούσε στο πλησιέστερο ρέμα. Ή Αλήθεια είναι, ότι υπολείμματα τοίχων και θεμέλια από σπίτια κι άλλα κτίσματα υπάρχουν ως σήμερα κοντά στο σημερινό εκκλησάκι γύρω στην περιοχή, πού είναι γνωστή ως «του Βασίλη Τραούδα τα χωράφια».
Και το εξωκλήσι αυτό γιορτάζει κάθε χρόνο στις 6 Δεκεμβρίου τη μνήμη τού "Αγίου, αλλά κι άλλες μέρες έρχονται Κολινδρινές κυρίως για να προσκυνήσουν και ν' ανάψουν το κανδήλι του. Σήμερα εκ θεμελίων ξανακτίσθηκε από τον Δήμο Αίγινίου όπου και ανήκει.
Πηγή: ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ της Κλεοπάτρας Πολύζου-Μαμέλη